Ovenpasta met gehakt en courgette

Idag har det varit en väldigt härlig och lugn dag och jag får säga mig åsikt =) Jag hadfe sovmorgon men hade ändå planen att gå upp tidigt till gymmet, och vaknade det gjorde jag men mådde bra gjorde jag inte. Så bestämde mig för första gången att inte gå till gymmet som planerat. Somnade om gjorde jag ganska fort och vaknade igen vid 12 och då gick jag upp för skulle en stund senare ta hand om Davina eftersom Jeffrey behövde åka iväg till jobbet. Vi snackade dock en stund och vi bestämde oss för att åka och kolla var Damians badhus låg för jag skulle åka och lämna honom där senare efter skolan. När vi kom hem igen berättade Jeff att han hade varit och storhandlat och undrade om jag kunde göra något visst till middag eftersom han redan hade handlat allt till den rätten. Jag är ju inte den som är den, så jag gav mig an utmaningen! Nog för att det kanske inte var en extrem utmaning men i alla fall... Han gav mig då en lapp som han tagit från affären och det var receptet jag skulle följa. Allt var ju förståss på holländska men jag läste sakta ord för ord, och kunde översätta allt men visste att om jag skulle läsa detta sen under tiden jag lagade maten skulle jag bli helt stressad. Så jag bestämde mig för att göra en översättning hela receptet till svenska. Och stolt över mig själv är jag för jag använde inte en ordbok över huvudtaget, och jag översatte det sen till engelska för Jeff så jag fick redan på att jag översatt allt rätt till svenska. Och jag måste ju berätta att det var en väldigt god måltid så receptet kommer i slutet av inlägget, det är vad jag skulle säga husmanskost, det tycker jag =)

Okej jag fortsätter lite speedat här - Jag åkte sen och hämtade Damian på skolan - Körde han till badet - När det var klart åkte vi hem och jag började laga mat - Shirley kom hem - Vi åt! - Shirley åkte iväg på föräldrarmöte på Damians skola - Jag lade barnen i sång - städade - Gjorde barnen frukost - Shiley kom hem - Jag drog till gymmet - Såg många snygga killar! - Cyklade hem - Hängde upp tvätt - Nu sitter jag här - Och snart blir det godnatt.... ZzzZZZzz 

Ovenpasta met gehakt en courgette

För 4 personer (för familjen Hansson skulle jag rekommendera dubbel sats =)

Ingredienser

300 g fusilli pasta
olja
2 lökar
300 g köttfärs
1 squash (tärnat)
1 burk pasta tomatsås (ca 450 ml) Visst det finns många olika men ta den du känner för går säkert hur bra som hellst)
3 tomater skivade
125 g mozzarella skivade

Beredningstid ca 20 min
Ungstid 20-25 min

1. Sätt ugnen på 200 °C. Kok pastan enligt anvisningarna på paketet (det brys ju på vilken pasta du köper =). Häll olja i stekpannan och stek den tärnade löken i 1 min. Häll sedan över köttfärsen  och bryn ca 2-3 min. Sen i med squashen ytterliggare 3 min. Tillsätt salt och peppar efter behov och smak. Häll sedan i tomatsåsen.

2. När tomat-och kött såsen är klar häller du i all pasta och rör runt så allt blandas. När det är klart häller du över alltsammans i en stor glas form, eller små(!) :P Och som granering lägger du tomat skivorna och mozzarella skivorna ovanpå.

3. Ha formen inne i ugnen mellan 20-25 min. Det är klart när mozzarellan smält och får fin brun färg.

Tips: Det är gott med isbergsallad och yoghurtdressing till =)

Eet smakelijk

Mmm mums

Welterusten


Problem med svenskan? Inte alls....

Jag har precis börjart på min tredje kopp kaffe för idag och jag kom i princip från gymmet för en timme sedan. När jag började cykla från gymmet började det smått regna men jag fortsatte cykla för jag har ju knappt 10 minuter men det började ju verkligen regna mycket så jag var som en sån svamp man har i badet när man badat så det var bara till att krama ut allt vatten när jag kom hem, men vad gör det skulle ju ändå duscha, även om jag fick mig en extra gratis dusch utomhus! När jag duschat och gjort mig klar gick jag ner och hjälpte Jeff att packa in i släpet för en stund senare skulle de iväg och ha ett framträdande på en 50-årsfest. Så nu sitter jag här framför datorn igen och skriver medans barnen tittar på Bambi, kan ju lika gärna sitta här istället för framför TVn. Senare idag ska vi gå bort till oma och opa så barnen kan underhålla sig lite själva… mest för att uttnyttja situationen, men det är alltid kul att gå till dem. Sen kommer det väl inte hända så mycket mer idag, för det regnar och det är hemskt tråkigt, känns som det regnat hela veckan här... that’s so lame!!

En sak som jag måste berätta om det är ju ändå att igår när jag skulle till gymmet för att gå på en BodyPump lektion. Killen som ledde klassen var ny på stället så vi hälsade fint och vi var bara tre stycken som ville delta tydligen. Tydligen var inte semestern riktigt slut än. I alla fall så visste jag inte vad jag behövde för utrustning så jag frågade snällt på engelska. Sen frågade han mig var jag kom från eftersom jag snackade engelska. Så jag svarade så klart från Sverige. Plötsligt vänder sig en av de andra äldre damerna om och börjar prata på svenska med mig. Jag bara tittade på henne, blev helt röd i huvudet och hade ingen aning om hur jag skulle få fram svenska ord, kände mig helt stum rent ut sagt!!!  Det var en hemsk känsla. Från början när jag kom hit till Holland var det inga problem att gå från svenska till engelska men tvärtom var verkligen hemskt, det kändes inte ens som jag hade kvar mig dialekt… fast jag vet inte, det kändes så udda så jag knappt kommer ihåg vad vi pratade om. Eller jo lite gör jag; hon kom väl från mellersta Sverige om man utgår från hennes dialekt, hon hade bott här i Holland i 12 år med sin holländska man. Sen kommer jag inte ihåg mer vad vi snackade om. Om vi nu går från svenska tillbaka till BodyPumpen så var det en väldigt tufft träningspass för att vara det första, men det har bevisats att det är det snabbaste sättet att komma i form så kommer definitivt fortsätta med det också. När passet var slut så började zumban som jag gärna vill vara med på så det gjorde jag också. Efter det var jag väldigt slut får jag säga. Så cyklade hem och kollade klart på resten av filmen ”I love you Phillip Morris”. Hahaha den filmen är verkligen något man måste se för Jim Carrey är ju med i den, inte för att det är en film såsom ”The Mask” eller ”Ace Ventura” men den är verkligen sevärd det lovar jag!! Sen somnade jag omedelbart… ZzZZzzz

Idag vaknade jag lite i tio och cyklade till gymmet direkt för ännu ett pass med Zumba, det är så roligt och svettigt så jag gillar det väldigt mycket. Det var en annan ledare idag så det var nya danser och nya moves så det var riktigt kul. Nu har jag till och med vågat mig längst fram och se hur dansen ser ut i spelgarna =)

Nu har jag fruktansvärt mycket träningsverk märkte det först när jag skulle resa mig från en stol, hahah kämpigt. Och barnen är också kämpiga idag, jag tror de har en dålig dag båda två så de är emot mig hela tiden och det spelar ingen roll vad jag gör, men jag ger inte upp, det finns inte i min natur! Bla bla bla bla

Vi ses när vi hörs! Doei


Bloggdesign

Eftersom jag tyckte min blogg såg ganska tråkig ut så bestämde jag mig för att hitta någon fin mall, eftersom jag inte är bra allts på webbdesign, trots att jag försökt lära mig det i skolan ett helt år. Aja för att få ta del av kodmallarna var man tvungen att hänvisa var man fått den från så här är den, annars ses det som ett brott, stöld vad man vill kalla det, och det vill jag ju inte råka ut för såå... =) Hoppas ni gillar min nya fina blogg!!

http://www.snyggareblogg.se

Parkeringsböter

Jag kände det på mig, att det var jag hela tiden, för jag visste om att jag hade glömt lägga upp den blåa lappen två gånger när jag parkerade på blå zon utanför Damians skolan, och de finns överallt där. Så jag var väldigt skraj där. Parkeringsbötern var på 66€ så det var några € det. Jag gjorde allt för att komma på vad jag gjorde den dagen, och tack vare mig kalender kunde jag lista ut det mesta, men inte allt. Dagen vi fick parkeringsböter var den 10 augusti, men vi hade ingen aning om att vi fått parkeringsböter för vi hade inte fått någon gul lapp i fönstret. Jag ville verkligen inte att detta skulle hända. Händelsen hade hänt på en gata som heter Americanweg och det hade vi ingen aning om var det var. Vi kollade sedan upp det och det visade sig vara en motorväg, och vem parkerar på en motorväg? Inte jag i alla fall. Men vi visste ju fortfarande inte.
Sen kom Shirley hem och fick reda på p-bötern. Hon hade inte heller fått någon gul lapp, så detta kändes som ett mysterie. Där är nog inte någon som är high på att betala en p-böter på 66€, visst hade vi aldrig kommit fram till det så hade vi delat på det så då hade det ju inte blivit så jättefarligt trots allt.
Vi kollade igenom Shirs och Jeffs kalender och båda de jobbade morgonshift i Den Haag den dagen och jag var ju i Zoetermeer så det var jag. Tack och lov, insåg vi kort där efter eller Shir gjorde det att det var den lilla gröna bilden som fått p-böter och inte den stora svarta som jag alltid kör med, så där sjönt mina odds för jag har bara kört den bilen en gång och det var från stranden tidigare i somras. PUST säger jag bara, det var inte jag :D !!!!
Men diskussionen fortsatte ju och det var ganska kul att lyssna på det nu, för fortfarande hade de ingen aning om var Americanweg låg, Och Shir gjorde ju det den dagen och Jeff gjorde ju det den dagen. Så det tog väldigt lång tid innan de kom på vem det var, och det roliga var att de kom på det exakt samtidigt! Det var Shriley som fick den för hon hade parkerat fel på tågstationen. Och hon visste väl om att hon ställt sig fel också men aldrig fått böter för det så hon har fortsatt stått där sen den 10:de så det kan ju komma många fler bötrar ... usch hoppas inte det...!!!



Jag är i alla fall glad att det inte var jag!

NU måste jag göra något, känns som jag inte gjort något idag, mer än att lämna Damian till skolan och bara tagit hand om Davina under dagen, det är inte så bara jag gillar att ta hand om henne (för det mesta i alla fall=) Jag väntar på att vi ska fåt ett enormt paket hemlevererat så kan inte åka och handla än. Idag är det redan fredag kom jag precis på, och jag har inga planer ikväll mer än att gå till gymmet och dansa zumba och lite styrketräning efter det. Jag ska väl också titta klart på "I love you Phillip Morris". Började se den igår och hahaha gud vad bra den var, den är med Jim Carrey för er som inte vet!

Jag hoppas Nico får en lyckad inflyttningsfest, och jag önskar jag hade kunnat vara där och fira med henne och alla andra som kommer dit =) <3

Tack för brevet igår Clara, jätteroligt att läsa <3 Hoppas du har det bra, snart kommer jag hem och hälsar på, tiden går otroligt fort här =)

Ha det bra alla som läser, eller jaa alla andra också =) Doei

-Blogguppdatering-

Igår (onsdag) gick jag upp tidigt som vanligt, dock var jag ledig men idag gick jag upp tidigt för jag ville till gymmet innan jag än en gång tar metron till Den Haag igen, för att möta upp Eveliina och en annan tjej som kom från Seattle. Jag tog en pilates klass som förra veckan och förra veckan tog det mig 5 dagar att komma över träningsverken, så jag visste vad som väntade. Det var ingen enkel träningsform tyckte jag efter första gången. Men när jag gick dit igår kändes det redan så mycket enklare och nu idag så har jag ingen träningsverk över huvudtaget.

Runt tolv tog jag metron in till Den Haag och mötte upp Eveliina på stationen sen tog vi oss in till centrum, där vi mötte upp en tjej som heter Tina som var ända från Seattle i Amerika. Vi hade väldigt många gemensamma intressen så det var kul att umgås med henne. Och det kändes utmärkt att vra runt henne eftersom hon kan ju engelska sen barnsben, så där får man ju mer träning av det också. Vi satte oss på ett fik någonstans i stadskärnan och pratade i evigheter. Sen tog vi en sväng på en av alla shopping gator, och varje gång man går där hittar man mer eller mindre någon unik affär som man varje gång tänker på att man ska visa för sina vänner när de kommer. Jag hittade en beige trench coat för € 20 så jag hittade mig en väldigt billig höstjacka.

Jag har här ett väldigt bra tips till alla er som en gång i tiden vill besöka Holland =) Ni kan besöka Amsterdam för att det är vad alla kallar huvudstaden, det är där alla turister finns, allt är så internationellt alla besöker Amsterdam. Och eftersom det är mycket turister så höjjer de priserna ganska mycket. Så besök Den Haag istället/också för där är allt mycket billigare, och om jag får säga det så tycker jag faktiskt Den Haag är vackrare, många mysiga gator och väldigt kulturellt så det är definitivt något man måste se. Det är kanske inte så kul på vintern men alla andra säsonger är säkert utmärkta tillfällen att upptäcka Amsterdam på. Det är bara en sak jag har insett =)

När jag kom hem var jag väldigt trött men satte ändå uppe en stund och spelade Wii med Damian tills han skulle sova, sen fick vi andra upp också för alla var trötta. Så jag började se en film som hette "Case 39" men slog av den efter en timme för jag vågade inte titta mer, hatar att se sctäckfilmer själv, men ville bara testa och se hur länge jag kunde se.. så får väl se om jag vågar se den färdigt när det är ljust ute. När jag väl stängt av dator för att försöka sova så kunde jag inte sova, försökte i en hel timme så bestämde mig väldigt random för att städa mitt rum väldigt fint så nu är det väldigt fint :D Sen kunde jag somna..

Idag körde jag Damian till skolan, jag är allmänt trött och har ingen aning om varför jag tittar på TvShop, de säger ju samma saker hela tiden... Nu ska jag gå och göra något jag inte kommit på än, jo tvätten. Det är ingen  ide att gå ut för här verkligen ösregnar det =) Så ha det bra alla och här komemr lite bilder från igår =)



Man bara måste upptäcka alla inredningsaffärer, helt fantastiskt udda :P

Brödrost

En sushi-häftapparat

hahah

Överallt finns det statuer som ser mer eller mindre konstiga ut

Här fikade vi precis till höger... säger er antagligen inte så mycket men ändå

Mig och Tina

Doften av Holland

Jag vet inte om någon har hört mig berätta om hur jag tycker att Holland luktar. Nu vill jag inte att ni ska tro att det är någon äklig doft för det är det verkligen inte. Jag vet inte om det är bara jag som kan lukta den. Men jag har snart varit här i två månader oc jag luktar den fortfarande. Jag undrar om de som bor här känner till den speciella doften eller det bara är jag som har konstligt luktsinne. Men Jag kan försäkra om att varje gång jag har varit i Holland har den underbart speciella doftenuppenbarat sig .. jag vill inte att ni ska tro att jag är hög eller något för det är jag verkligen inte... hahahaha!!!
Det kan vara att de använder något speciellt sköljmedel till sin tvätt eller doften från medlet de använder när de tvättar golvet, eller så är det något helt annat som kanske inte ens existerar, det kan vara jag som inbillar mig. Men jag är ganska säker på att jag inte inbillar mig för jag känner doften just nu. Eller så sitter det bara i väggarna sen alltid. Jag hoppas på att när någon kommer och besöker mig också känner doften så jag inte har blivit galen eller något, haha vilket jag inte hoppas att jag har.. För isåfall har jag redan varit galen i 3,5 halvt år då jag var i Holland första gången =)

Nog snackat om den doften, jag har gått runt längtat efter varje gång jag kommit till Holland. Idag gick jag upp tidigt för jag skulle köra Damian till skolan, men denna gången vaknade jag inte av mobilens alarm utan regnet som slog väldigt hårt mot taket och jag ovanvåningen där alla vindar hörs, regnet slår, solen VÄRMET och tydligen så fryser snön rummet. Så man kan säga att mitt rum har årstider också!! Sen kutade dagen iväg som vanligt.. så glömmer nästan vad man har gjort eller vad man håller på med! JAg kommer i alla fall ihåg att jag var på gymmet ikväll och gick på mitt första spinning pass och det var fruktansvärt jobbigt, men att det var så jobbigt kändes ännu mer som en utmaning så jag hade kunnat gå dit igen imorgon men det kan jag inte så det får bli zumba istället på morgonen och lite styrketräning, ahhaha känner riktigt hur stark jag kommer bli... som aldrig förr!! Okej nu ska jag inte säga för mycket här :D

Nu är det crash and burn som gäller ha det bäst alla vänner och familj <3 Doei

Speed or what?

Idag har det varit en bra dag, lugn och sansad precis som jag vill ha det. Först var jag på gymmet som vanligt fick på en zumba klass. Jag var ledig förståss, och hade sedan tidigare i veckan planerat att åka till Den Haag och besöka Eveliina från Finland. Hon mötte upp mig vid Den Haag Centraal Station som förra gången och sen började vi den långa tram-färden hem till hennes kvarter i staden. Det var roligt att se de olika delarna och man kunde se skillnad på om man var i en bra del av staden eller inte.

När vi kom hem till henne så fick jag träffa hennes nya "föräldrar", moren var finländare och faren var holländare. De var gästvänliga men de pratade inte så mycket så jag vet inte om jag hade klarat av att bo hos den familjen, de verkade inte ha någon humor alls, och det är riktigt tradigt... Men det ska inte jag bry mig om!
Vår plan för dagen var att se massa avsnitt av Sex and the City, vilket jag aldrig sett innan så vi såg halva säsong ett och sen fick jag låna med mig resten av säsongen hem och även säsong två, det var väldigt snällt av henne, hon är jättesnäll och vi har hela tiden massa udda och roliga konversationer :D hahah Vi såg även en film som jag tror hette "Blow" om jag inte har helt fel för mig, Johnny Depp var en av skådespelarna, den var vädigt bra och det var en sann historia.
Det är ungefär vad som hänt idag kom hem vid åtta tiden och gick sen in och snackade med Elianne en stund för hon hade varit på date idag så var ju tvungen att höra hur det gick, och bra gick det kan jag försäkra!! Jag ska väl snart försöka sova för det är något jag borde. Jag fick även en lapp från Shir som hon skrivit, det var om mitt schema nästa vecka, så ska upp tidigt imorgon och ta Damian till skolan. Denna helgen hade jag och familjen det första missförståndet det var brist på kommunication från deras sidan. Jag skulle inte vilja påstå att det var mitt fel. För jag hade jobbat på dagen och var ledig på kvällen igår. Först så sov jag sen ringde Elianne för hon hade kommit hem från sin semester så jag stack in till hemme och vi bestämde ganska fort att vi skulle in till stan och ta någon drink. När jag sen kom hem igen satt Syliva (Shirs mother) i soffan. Då insåg jag att Jeff skulle åka till jobbet tio och Shir kom hem från jobbet elva och eftersom jag inte hade några planer trodde de att jag skulle vara hemma och därför antog att jag skulle passa barnen, men de hade aldrig frågat så hur skulle jag veta. Visst det är ingen stor deal men vet de.. och jag såg det på det nya schemat jag fick ikväll när jag kom hem att de frågade om jag kunde befinna mig i huset en viss kväll den kommande veckan. Självkart har jag inget emot det men vill ju gärna veta det, så för mig spelar det ingen roll!

Denna veckan har gått i riktig speedfart har inte hunnit med alls. Nästan varje stund jag inte måste vara hemma med barnen befinner jag mig på gymmet och denna veckan var jag på gymmet sju gånger. Jag har även hittat den skolan som jag tycker egentligen att jag kunde ha hittat för ett halvårsedan för då hade jag inte varit i Holland just nu insåg jag, Visst det känns lite typiskt men jag kommer fullfölja detta året och jag trivs jättebra här och är säker på att detta året kommer gå hur fort som hellst.

Nää nu är de dags för mig att sova några timmar! Ha det bäst alla där hemma <3

New addiction?

Idag gick jag upp tidigt för skulle köra Damian till skolan för första gången, det gick väldigt bra och nu har jag kört i Zoetermeer i rusningstrafik också.. lite läskigt får jag erkänna. Det betyder då att jag kan köra hur bra som hellst i Malmö då alltså. När jag kom hem igen var jag trött och kände mig väldigt slö så vilade en stund i soffa med Davina i min famn. Senare under förmiddagen blev det lite Memory spel och läsning, det känns bättre och bättre för varje gång jag läser! Sen vid ett var det dags att lämna Davina på hennes dagis för första gången, hon är där bara några timmar varje vecka, antagligen för att lära sig vara runt folk och leka med andra barn och lite omväxling. Shirley släppte sen av mig där hemma, och då skyndade jag mig att göra mig iordning till gymmet. Stod först 40 minuter på Crosstrainern sen 30 minuter på löpbandet.
Från början när jag började på gymmet bestämde jag mig för att träna minst tre gånger i veckan. Jag har redan varit där sju gånger sen i torsdags förra veckan. Jag har räknat ut att jag tränat bort 600 kalorier i snitt och det högsta jag gjort av med på en gång at 800 kalorier. Idag var jag på gymmet två gånger först i eftermiddags och en gång nu ikväll, då bestämde jag mig för att gå på en lektion där de dansade Zumba (blandning av salsa och afrikandans) riktigt roligt var det, och svettigt, kommer definitivt fortsätta med det. Sen stod jag på löpbandet en halvtimme så idag gjorde jag av med minst 800 kalorier + det jag dansade av mig på Zumban.. så det blir en hel massa kalorier.. men strumt i alla massa kalorier.. jag ska bara höjja mina mål helt ekelt eftersom jag redan klarat av mer än jag trodde!!!
Imorgonbitti ska jag til gymmet vid nio för då ska jag träffa min personliga tränare, han/hon ska visa mig hur alla viktmaskiner funkar och hur jag ska använda dem till min kropp, så jag kan använda dem också. Jag träffade också en vän sen någon vecka tillbaka så ska försöka hålla henne sällskap när hon är där, det är alltid roligt med sällskap! Och eftersom det är min lediga dag imorgon kanske jag till och med går två gånger. Jag tycker detta är en bra passion eller vad man ska kalla det.. missbruk? Jag är väldigt glad jag hittade detta gymmet för om jag inte gjort det så hade jag kanske fortfarande inte haft någon sysselsättning på min lediga tid, och då hade jag antagligen bara suttit framför datorn eller varit ute och cyklat en runda, eller varit i stan och kollat efter saker jag kanske tycker jag behöver. Jag tror jag kan spara mycket pengar på det, visst jag lade en del pengar på gymmet också men om man kollar på det stora hela så är gymmet fantastiskt där finns så mycket att göra och jag har tillgång till alla olika sorters spinning, dans, vikt klasser, squash och tennis hallar, all fitness man kan tänka sig och säker något mer, och går jag minst fyra gånger i veckan så kostar varje tillfälle mig  € 1,52

Nää nu känns det som det är dags att gå och vila en stund, ska ju upp tidigt till gymmet :D

Welterusten

Skolstarten

Igår träffade jag min gamle vän från Barendrecht. Det var längesedan jag såg honom känns det som, och det kommer dröja lika länge tills nästa gång, men så är det. Imorse vid 6am släppte han av mig på Schipol flygplats eftersom det var den närmaste tågstationen som gick till Den Haag och sedan vidare till Zoetermeer. När jag väl väntade på flygplatsen tills mitt tåg kom, passade jag på att ta en ordentlig kaffe på Starbuck, riktigt gott var det!!!
Tåg resan hem tog en timme, men jag gillar att åka tågen här i Holland nu för nu har man lärt sig det och det känns väldigt enkelt och det är bra att man kan det nu för då kan man transportera sig lättare utan att vara så osäker på om man är på rätt eller fel ställe. Jag visste att idag var dagen då Damian skulle börja första klass men jag jobbade inte så det var inte obligatoriskt att jag skulle med till skolan. Men eftersom jag kom så precis till Zoetermeer när han skulle börja skolan så skyndade jag mig dit och det blev en överaskning att jag befann mig där och inte i Amsterdam. Men det är bra att jag kom dit för jag ska lämna Damian där själv första gången imorgon sådet är ju bra att veta var och hur allt går till.
Efter skolan körde Jeff och Shir mig hem så jag kunde göra mig iordning för jag skulle till gymmet hade jag bestämt, och visst blev det så. Jag plockade undan lite på mitt rum först sen cyklade jag raka vägen till gymmet. Jag har nu varit på gymmt fem gånger sen i torsdags när jag skrev in mig. Jag sprang i över en timme på löpbandet och hela ryggen var dyngblöt när jag gick därifrån, så det bar ett riktigt bra pass tycker jag! När jag kom hem igen duschade jag och städade lite till. Sen var det dags för mig att ta hand om Davina för Shir och Jeff ville iväg på något äventyr. När de kom hem igen så körde vi till skolan för att hämta Damian, och sen fick jag se var jag ska lämna Davina på dagis så nu är allt det klart. Väl hemma igen började jag göra mat till mig och barnen. Shir och Jeff skulle iväg och äta någonstans och sen se på bio, mysigt!
Nu ser jag och barnen på Nemo igen och snart blir det lite Wii spelande. Och det jag längtat efter hela dagen... sovdags jag är så trött.. :P

Från och med imorgon blir det fler tider att passa men det gillar jag lite variation =)
Dags för Wii :D

Doei

Fartfyllda dagar!

Jaa Jag vet inte riktigt var jag ska börja, för det har verkligen hänt mycket sen jag skrev senast. Men jag skrivet vad jag kommer ihåg, för det andra kommer jag ju inte ihåg, och det kan jag ju inte skriva om.. :P

Efter jag hade tagit hand om barnen i torsdags och ätit gav jag mig ut på jakt efter det gymmet jag egentligen skulle hittat tidigare under dagen, men det blev ju inte, så jag gjorde ett nytt försökt, och tack vare Google maps hittade jag det denna gången direkt! Gick in och snackade med dem, och jag fick ett gratis pass och de visade mig runt. När jag hade sprungit på ett löpband i ca en timme hade jag redan bestämt mig för att börja här, med tanke på alla tillgångar jag fick. Så när jag var klar skrev jag in mig direkt och mitt medlemskort kunde jag få redan dagen efter. Det kändes så fantastiskt att träna för man blev så motiverad att träna själv när man ser alla andra människor röra på sig, så jag förstår verkligen varför folk gå till gym, fler borde göra det!

I fredags morse drog jag till gymmet igen, väldigt härligt, denna gången stod jag på en välutrustad cross trainer i 45 minuter. Sen fick jag skynda mig hem eftersom jag en timme senare skulle ta the tram to Den Haag, vilket jag inte gjort innan så det var väldigt komplicarat, om jag skulle stå där uppe eller nere på stationen, om tåget gick höger eller vänster, hur många zoner jag skulle igenom vilken remsa jag skulle stämpla.. och så vidare! Inget av det stod någonstans på perrongen så jag antar att det är en sak man måste lära sig, och i det läget kändes det väldigt orimligt att jag någonsin skulle lära mig. Jag bad om lite hjälp så det gick bra. När jag väl ankom till Den Haag Centraal Station så gick jag ner och det stationen var enorm så jag hade ingen aning om hur jag skulle hitta min nya vän som jag hade glömt att kolla hur hon såg ut. Men efter en bra stund fann vi varandra. Vi hade en väldigt trevlig dag i Den Haag, med massa shopping och mycket snack. Vi besökte även ett China Town, riktigt coolt att se =) Jag måste säga att det är staden man ska till för shopping för där fanns emormt många gator för shopping och där skulle tydligen alltid vara rea, hahah och rea var det överallt!! Tjejen jag träffade hette Trixi och hon kommer från Germany och hade kommit till Den Haag för en vecka sedan och hon var också Au Pair. Vi umgicks i ca fem timmar sen skulle hon iväg på något med sin nya familj. Så jag tog the tram hem igen och då blev det middag. Sen hade jag inga fler planer den kvällen så jag bestämde mig för att cykla till gymmet igen. Där blev det löpning på ett rullband i ytterliggare en timme. När jag kom hem igen var jag ganska trött så somnade ganska omgående.

Fredag i Den Haag med Trixi

China Town





Hippie?

Galleria i en park

The tram (metro?)

the government

Sand skulpturer

Trixi från Germany

Lördag i Den Haag med Eveliina

Scheveningen (väldigt fint område i Den Haag)





Eveliina from Finland

Vi hittade ett bra utkikstorn



In the tram

Vi fick äta hur mycket sushi vi ville men fick bara beställa ett vist antal varje gång, men varje beställning tog två minuter så den väntan gjorde inget, väldigt bra service där =)

Barbie, var väldigt sugen på att köpa en bara för att, men nej

Jag var även ledig igår (lördag). Har aldrig vaknat utan att väckaklockan ringt men denna gången vaknade jag mycket tidgare och var inte ens trött då, så jag antar att det är tack vare träningen. Jag skulle till gymmet igen men fick vänta ganska eftersom de inte öppnade förran 10am. Sen en timme senare fick jag skynda mig hem och duscha för sen vid tolv skulle jag ta the tram tillbaka till Den Haag för att träffa en annan tjej som också var Au Pair, hon hette Eveliina och kom från Finland. Dem lär sig ju svenska i skolan så vi snackade några meningar på svenska, men för mig kändes det väldigt konstigt att snacka svenska... :S Denna gången tog vi en tram till Scheveningen (ett område i Den Haag som är väldigt exklusivt och precis vid havet! jag måste säga att är en otroligt vacker del av staden som måste besökas.
Vi gick och åt på ett Sushi ställe där man fick äta hur mycket sushi man ville, och det var så himla gott och det fanns så mycket att välja på så det var itne sant. Det är verkligen inte sista gången jag går dit. Kommer väl bli standard stället att gå till när man är där!!! Sen var det dags för mig att åka hem till Zoetermeer igen för på gatan där vi bor var det anordnat en stor fest, som hade börjat redan vid 11-tiden. Där fanns mycket aktiviteter för barnen och Shir och Jeffs band spelade så nu fick jag chansen att se dem, och de ar fantastiskt bra!!!! Man var tvungen att ha ett band för att visa att man betalat och då fick man tillgång till all dricka och mat.. och jag kan verkligen inte räkna hur många öl jag drack den kvällen, men det var många!!!!  Jag hade många att snacka med eftersom att Johan, femke och Beau hade kommit tillbaka från sin Spanien resa och Fred och Clema hade kommit hem från campingen över helgen, och förståss alla andra som bodde på Molenstraat!
Jag gick i säng en stund efter bandet slutade spela för jag var så himla trött, och jag skulle upp och passa barnen på morgonen. Jag vaknade vid 6am och var klarvaken, inte ett ljud någonstans! Jag undrar vad som hänt med mig??? så jag satt och väntade, städade lite på mitt rum.. och bara väntade på att barnen skulle vakna, och självklart skulle de inte vakna förrän sent, men hade egentligen ränkat ut det eftersom de gick och lade sig senare än mig igår.

Molenstraat Midzomerfeest

Molenstraat got Talent

Molenstraat got Talent

Davina and Beau

Shirley

Fred and Johan

Damian

From my window

Idag hade jag velat gå till gymmet men de stänger innan jag slutar passa barnen idag.. Så har inga speciella planer idag.. Nu ska jag städa lite =)

(Detta inlägget blev lite längre än de flesta inläggen men orkar ni läsa det så är det ju bara kul =)

Doei

Vad hände denna onsdagen förra året??

jaa det är ju en bra fråga.. men jag kan ju inte fatta att det redan har gått ett helt år.. jag ska låta er tänka en stund på det :P
Denna veckan har jag varit väldigt trött mest med tanke på att jag gått upp vid sju varje morgon för att passa barnen sen underhållt dem hela tiden, städat handlat lagat mat och sedan lagt barnen igen. I måndasg gjorde jag Pytt i panna till familjen (vilket är svenskt om jag har rätt för mig?) och igår gjorde jag fiskpinnar med potatis spenat och kokta ägg.. det är verkligen gott mmm!! Jag brukar inte ta hand om barnen från tidig morgon till sängdags det har bara varit ett undantag denna veckan.. men det betyder att jag också får en lite längre helg och det är ju rätt skönt det också =) så för mig gör det inget, jag gillar att vara med barnen till nästan hundra procent :P
Nu har jag börjat stenhårt med att barnen måste säga tack och snälla om de ska få göra något som jag behöver hjälpa till med, för vänlig måste man vara. Jag ser också till att de måste plocka undan innan de börjar med någon ny aktivitet för annars blir det bara att jag eller Shir och Jeff får städa undan det och så ska det inte vara.. Vid de tillfällena är jag inte så särskilt populär hos barnen med de ska inte köra med en.. som det tydligen kunnat göra mycket innan verkar det som, mitt mål är att få det av dem, förhoppningsvis lyckas jag. Bortsätt från uppfostran-delen så har vi väldigt roligt annars.. vi cyklar, är på lekplatsen i evigheter, besöker oma and opa, läser och pratar piratspråk och mycket annat!
Vi har redan gjort allt det idag och nu sitter jag och Davina i trädgårde under det enorma parasollet de har, det är varmt så man vet inte riktigt var man ska ta vägen. Davina iaktar hönorna och kollar efter ägg varje sekund, medans jag sitter här och skriver en vers om mitt liv :P 

Jag vill påstå att det finns många udda affärer i Holland men de är väldigt roliga att titta i och man kan göra många bra och roliga fynd! Jag gjorde ett bra fynd i en affär som heter Kruitvat, jag vill ju inte påstå att jag är tjock eller något med celluliter har jag men nu är dem borta (jag är jättelyckig) man kunde köpa sånna tuber (ganska stora) för € 5 och det var ett av mina bästa köp skulle jag vilja påstå, nu ska jag bara börja träna lite mer också så blir det hur rba som hellst. Har undersökt vilket gym här i stan som är billigast men ändå bra, så imorgon när man är ledig ska jag gå och skriva in mig tänkte jag =)

Egentligen skulle jag och Elianne gå och se bio ikväll (Step Up 3 i 3D) men så igår fick jag reda på att Shir och Jeff skulle iväg så jag får stanna hemma med barnen men vi kan ju se bion en annan dag. Fast det får dock bli efter hennes semester hon ska bort en hel vecka ... =(

Nu tänkte jag att jag skulle komma på något att äta för ikväll men har ingen som helst så jag skickade precis till Jeff om han hade någon bra ide.. precis då kliver han in i trädgården!! Och då bestämde vi oss för att istället hämta mat, och det blir "Rotti". Vi åt det första veckan jag var här också riktigt gott var det. Man får grillad kycking, stekt potatis och passor av bönor (allt är i olika sorters kryddor vilket är jättegott) plus kokt ägg, allt det ligger i ett enorm tortillasliknande bröd. Från grunden är det inte holländskt men det äts otroligt mycket här så det är definitivt något man måste prova om man kommer hit. Man blir verkligen mätt på det och efteråt behöver man verkligen dricka mycket vatten, eller vad man nu känner för att dricka, men vatten är ett bra förslag!! Det här goda mealet kostar antingen €7 eller €8.

Okej, det ser kanske inte så frestande ut, men man ska inte gå på utseendet :D 

Hahah I just told Jeffrey (who came home for a weird reason) that today it was a year ago since i got my drive license, haha and then he said "Oh.. then you're really adult now!" haha but I'll wait to get adult until I'm 20

hahah jag insåg precis att jag just skrev det på engelska men jag gissar att ni flesta kan engelska och där kom orsaken till rubriken också ^^ Grattis till er som kom på det innan :P

Doei

Baksmällan

Jag måste ju berätta att Baksmällan är en film man måste se. Jag såg den första gången på bio i London med Frida, vi var väl ca tio stycken i salongen men vi skrattade så mycket som om där var 100 pers inne i salongen.

Tja jag ska ju vara ärlig, jag har inte sett den filmen på någon vecka nu men jag blir påmind om den varje gång jag klagar över min huvudvärk som jag antagligen förtjänar väldigt mycket med tanke på gårdagens fest inne i stan. Jag och Elianne var inte hemma förrän efter och då höll det på att bli ljust igen men jag minns tyvärr inte så mycket av det. När jag vaknade runt tre idag så var mitt rum som ett bombnedslag så jag undrar vad som hände när jag kom hem inatt.. :S



Den har hänt mycket känns det som denna helgen men jag är för trött för att skriva om allt så det kommer kanske en annan dag. Nu är det crash and burn i sängen med ett eller två avsnitt med Gossip Girl.

Ha det bra alla welterusten

Crazy morning

Jag tänkte för mig själv att dagen skulle gå lika fort som alla andra dagar.. inte för att jag vill att det ska gå fort av någon anledning, utan dagarna brukar gå väldigt fort. Jag skrev det till och med på facebook!

Shirley var iväg och jobbade och Jeffrey hade precis åkt iväg för att kolla på ett jobb någonstans med en vän. Så det var bara jag och baren i huset. Allting gick precis som det brukade. Jag skulle klä barnen precis som vanligt. Göra allt precis som vanligt .. och så händer det som jag fruktar.. Damian slog Davina jätte hårt så jag fick förklara för honom att han inte får göra det för tusende gången, och så satte jag honom i hallen, han var ju jätteförbannad förståss för att jag satte honom där, men han måste ju lära sig! Vanligtvis slår han i väggen och på dörrarna men den här gången höll inte dörrens hans slag med tanke på att det var en glasdörr, så den gick ju sönder. Och ni kan ju tänka vad som hände?!! Sekunden efter kändes det som det var blod överallt, och det var det ju i princip också så jag försökte komma in till honom utan att trampa på något glas och lyfta honom bort till vasken det kändes som jag var på väg att svimma så mycket blod där kom från hans hand.. Jag hittade inte förband lådan.. var inte förberedd på att något sånt här kunde hända!! När jag väl hittade den gjorde jag mitt yttersta för att stoppa den dumma blödningen samtidigt som Damian skrek och var jätte ledsen, självklart förstår jag ju varför!! =) Jag försökte ringa Jeffrey, han svarade inte ... paniken blev värre, sen provade jag att ringa Sylvia och hon kom hit på en minut, skönt att de bor så nära!! När hon kom visste hon inte vad som hänt för jag kunde inte förklara det jag kunde knappt prata.. Så jag visade henne och hon tog honom direkt till sjukhuset..
När de hade åkt var det tomt och tyst, blod och glas överallt. Det var bara till att börja plocka upp det.. usch det var hemskt!!





När Jeffrey sen kom hem så berättade jag ju allt och då kom han/vi överens om att det antagligen bara var en bra läxa för honom så han vet att man inte ska slå i glas. Som tur var behövdes det inte sys men han har fött ett riktigt ordentligt förband så man skulle kunna tro att han brytit armen eller något.

Alla mår bra och är lyckliga nu =) Två timmar efter har chocken släppt.. bättre är inget.. Ha det bra alla!!

en månad

Okej det var dock en månad sen jag kom hit igår men i alla fall... det är det längsta jag någonsin varit bort från Sverige, lilla Ystad, min familj och alla mina vänner! Men ändå känns det som om det var knappt en vecka sen jag kom hit om inte mindre. Självklar saknar jag alla, men än har jag inte hemlängtan så jag vill boka ett flyg en månad framåt. Själv har jag ett mål eller tid som jag ska hålla innan jag kommer hem och hälsar på =)

Jag vet också att det var ett tag sedan jag uppdaterade men har inte riktigt orkat eller så har jag saknat inspriation just när jag skullat skriva så därför kommer det lite sent, men i alla fall! Idag var jag ledig, hade lite sett fram emot det för jag ville gärna ut och cykla en långrunda på landet och sedan ta en tur på Dorpstraat (många shoppinggator i Holland kallas det).
Jag vaknade runt tio skulle jag gissa, tog det lugnt med en dusch och städade rummet lite gjorde mig iordning och åt min lilla frukost. Sen tog jag alla trappor ner för att sedan ge mig ut på något spännande.. eller i alla fall tyckte jag det... Jag cyklade ut på landet vilket går rätt fort med tanke på att vi bor precis i utkanten av Zoetermeer. Jag tog en ny väg som jag inte cyklat förr och cyklade och cyklade. Jag hade ingen karta eller något så jag var tvungen att komma ihåg alla vägar svängar mm jag gjorde för att kunna hitta tillbaka, och jag skulle ju klara det utan hjälp också, sätta mitt lokalsinne på spel för att se hur bra det är :P jag cyklade inte fort för det var ju ingen träning jag var ute efter, bara att se naturen, höra musiken jag hade i öronen och bara tänka på allt det finns att tänka på (och samtidigt komma ihåg alla vägar). jag cyklade igenom två olika städer.. tjaa de var inte så stora men ändå..!! Jag hittade en trevlig liten Dorpstraat så stannade och gick en runda där, men gjorde inga fynd, vilket inte gjorde något! När jag var där så hade jag cyklat två mil och tyckte det kunde vara en ide att börja köra hem igen för man vet ju aldrig ifall jag skulle köra fel eller något för det hade ju kunnat ta evigheter!!
Jag hittade till den andra staden jag varit i tidigare under dagen och där såg jag helt plötsligt en loppis affär kan man väl kalla det, så jag tog mig friheten att ta en titt. Och DÄR gjorde jag en del fynd köp tycker jag :D jag köpte 3 tekoppar (0,90 euro), 6 glas som var jättesöta (1,20 euro), två olika burkar till te och godis (0,40 euro), en kortlek och örhänge (0,20 euro) Jag får säga att det är minst sagt fynd, hade gärna åkt dit igen och fyndat :D
Sen uppstod det lite problem jag blev vilse på gatorna men hittade efter en liten stund rätt gata och sen hittade jag hela vägen hem igen, jag kände mig lite stolt faktiskt! :P Var hemma en stund och drack kaffe sen tog jag cykeln än en gång in mot stadscentret och jag skulle bara köpa ett par ,jukisbyxor och det hittade jag till sist som matchade mina kriterier. Jag måste säga att de ha väldigt billiga affärer här i Holland man måste bara hitta dem, när man väl gjort det kan man leva otroligt billigt här och det gillar jag. Jag köpte hårfärg, shampoo och balsam, ett block och lite andra småsaker som var behövliga =)









Dem här var något fruktansvärt goda =)

Någonstans på vägen

Jag skulle sen dra mig hemmåt när Jeffrey ringde och ville att jag skulle köpa lite seker till middagen så det gjorde jag! Väl inne i affären och jag skulle betala, så tjejen som satt i kassan (skulle gissa på att hon är lika gammal som mig) hon började snacka engelska med mig direkt, lite förvånad blev jag! Så berättade hon att hon hade sett mig i affären förra lördagen när jag stod och diskuterade med Elianne vad mer vi behövde.. snacka om att vara uppmärksam och ha koll =) Hoppas jag ser henne fler gånger!!
Till middag blev det spagetti och köttfärsås (varje gång vi ätit det saknar jag mammas köttfärsås, den är himelsk, gissa vad jag kommer önska när man är hemma på besök?!)

Nu är jag hemma själv och har haft barnen under kvällen eftersom Shir och Jeff är iväg och övar med bandet. Elianne ringde för en stund sedan och frågade om jag vill med henn till stadscemtret imorgon kväll eftersom om fredagarna hade öppet till nio, vilket är väldigt mysigt så det ska jag med på. Asså jag kan inte förstå att det är fredag imorgon redan, känns som det var fredag i förrgår =)  Nu ska jag försöka sova upp tidigt imorgon =) puss och kram

PS. Tack så jätte mycket Clara för det fina brevet du skickade till mig, det betyder otroligt mycket hoppas du har det bra och håll utkik i brevlådan =)

Welterusten

Cykeltur

Jag ber om ursäkt för den utlovade bilden som fortfarande inte har kommit upp på bloggen, men förhoppningsvis förstörde det inte hela dagen för er alla :P

I alla fall så var jag ute och festade med Elianne igår och jag hade otroligt kul, var ju längesedan jag festade. Jag träffade många nya människor och det är alltid bra att knyta kontakter. Det gör allting mycket roligare!!! Aja jag ska inte skriva mer om festandet för det vet de flesta hur man gör!
Idag när jag vaknade vill säga runt 2pm (gick och lade mig 5:30am) så fick jag ett meddelande av Elianne, så jag fräschade upp mig vilket jag behövde, för tydligen vet inte holländare hur man håller i glas när man festar, men trött som jag var så orkade jag inte duscha när jag kom hem inatt, men nu har jag nya och rena sängkläder =) Vi hade i alla fall väldigt mycket att snacka om. Och nu är jag inne på en ny community som heter hyves.nl (det är holländska facebook) känns väldigt konplicerat men jag antar att jag lär mig det också så småningom!!! Jag var inne hos henne någon timme, sen gick jag hem och då var jag trött igen så gick upp på mitt, lite ostädade rum, så bestämde mig för att städa så kunde jag njuta lite mer av att kolla på "The Valentine's day" tror jag bestämt det stavas, där var många bra, kända skådespelare med. Den var bra, men lite sorglig men hade väl ändå ett bra slut =) Sen blev det middag, vi åt någon god spansk måltid som Jeffrey tillagat.

Albondigas 

Om ni märkt det så har jag inte skrivit om barnen och det kan bero på att jag har varit ledig idag så jag har tagit det väldigt lugnt. När vi sen hade ätit middag så bestämde jag mig för att ta en cykeltur och det gjorde jag, var riktigt härligt, tror nog jag cyklade 2,5 mil. Jag brydde mig inte om att cykla fort, jag cyklade lugnt och fint och kollade på den fina naturen. Jag ringde även hem till Sverige och snackade med Angelica en stund, det var riktigt härligt att höra hennes röst igen =)

Ett ställe på vägen =)

När jag sen kom hem igen så skulle precis Jeffrey och Shirley börja sen en film kallad "Knight and Day" och det har man ju hört en del om så det ville jag gärna också se, den var riktigt bra och rolig!!



För mig är det nu dags att gå och lägga mig, tänkte gå upp runt nio imorgon och ta en cykletur igen, för sen måste jag vara tillbaka hemma igen vid tolv för att då ska jag passa barnen tills de ska sova :) så slaap lekker!!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu