Dags för utgång!!

Jag får säga att det var lite jobbigt att gå upp idag, men jag kan vila i eftermiddag innan det blir redig utgång här i Zoetermeer ikväll!!!

Igår tog jag hand om barnen några timmar när Jeffrey hade åkt iväg till jobbet och Shirley skulle till frisören, det blev riktigt snyggt!   När hon sen kom hem igen så åkte vi till en liten farm där de har en massa små djur, fåglar, grisar och kor, det är vädligt mysigt för man kan sitta hur länge som helst och bara mysa med de små kaninerna och marsvinen och alla de olika sorters råttor, och det är gratis att gå in där så jag hade lätt kunnatgå dit varje vecka med barnen =) Aja när vi kom hem så blev det kvällsmat och det var väldigt gott och enkelt. Jag och Shirley hade redan bestämt under dagen att jag skulle lägga barnen den kvällen för det är något de måste vänja sig vid, men jag hade inga problem med det. Först ville jag ut och röra på mig så jag tog cyklen på en liten tur. Då bestämde jag mig för att ringa något samtal hem till Sverige, det var trevligt att höra lite gamla röster, och far jag kommer inte hem på ett bra tag  :P (jag lägger upp bilden senare idag på kaffemaskinen som jag tycker är såå fantastisk!). Jag ringde sen upp Elianne som lyckades ringa samtidigt som jag snackade i min svenska telefon, och hon vill gå ut och ta en drink eller två, uppvärmning inför ikväll antagligen, men jag säger inte nej till det. Så jag cyklade hem igen och väntade till klockan blev dags att lägga barnen, då smet Shriely iväg till hennes föräldrar som bor 400m bort, bara för att jag ska kunna lägga barnen själv!! Det gick väldigt bra, jag har fått dem till att lyssna på mig så det är kanon. Sen gick jag direkt upp och gjorde mig iordning lite sen väntade jag på att Shirley skulle komma tillbaka som vi sa, och då gick jag direkt in till Elianne och vi tog sen rikte mot stadscentret. Jag gillar Elianne för vi har hela tiden något att snacka om och vi har rätt många liknande intressen, men lite olika syner på saker, men det gör allt väldigt intressant och roligt, så vi har alltid kul tillsammans! Kan inte vänta tills imorgon :D Vi stannade på Hipp i ca två timmar och sen bar det av hem igen eftersom hon skulle upp och jobba några timmar och det skulle ju jag också, så vi cyklade hem. Väl hemma satt jag en stund med Shirley i soffan sen gick jag upp för att sova, men insåg snabbt att jag inte var trött, så strtade datorn och började se första avsnittet av Gossil Girl säsong tre, det var riktigt bra, så jag var bara tvungen att se nästa avsnitt med, sen somnade jag på stuts!!

Man lätter en coffee pad och trycker sen ihop locket sen är det bara till att trycka på start sen har man riktigt gott kaffe efter 15 sek =)



Nu sitter jag här i soffan nere igen och kollar på nemo tillsammans med barnen! Det var väldigt längesedan jag såg den filmen, så jag var rätt klad när barnen valde filmen. Hahah jag älskar scenen med sköldpaddorna haha ohh woow ahh dude awsome sweet totally...!!!!!!!!!! 
I eftermiddag ska jag ut och röra på mig lite sen vila, sen handla och laga mat (tänkte jag skulle försöka göra tacos, men deras kött blir helt konstligt när man steker det men jag får göra det bästa av det, i alla fall försöka). Sen är det väl dags att göra sig i ordning för kvällens äventyr, se verkligen fram emot det :D Det är tur jag är ledig hela dagen imorgon!!!!

Nog snackat om mig för idag.. vi ses och hörs =)

Doei

Jobbedags?

Hahah första dagen här som jag går upp klockan tolv..!! Finns det en anledning?? Jadå, allt har en förklaring! Jag hade min kväll ganska planerad igår tyckte jag, skulle spela Wii med Damian innan han skulle lägga sig, och jag skulle natta barnen också för att de ska vänja sig vid att jag nattar dem, jag skulle prova mina "nya inlines" som jag köpte på loppis för 2,5 euro (vilket var ett ganska bra köp tyckte jag=) och jag skulle lägga mig i tid för en gångs skull! Visst jag har definitivt inget emot att det inte blev något av det.. i alla fall så kom Elianne in och frågade mig om jag ville följa med in till stan och dricka några goda drinkar, och självklart ville jag det, så jag fråga snällt och det visade sig att Shirley ville följa med aswell så vi gick upp och gjorde oss iordning och sen tog vi våra tuffa cyklar och cyklade in till stadscentret. Vi hade väldigt kul tillsammans, och visst vi blev dragna det blev vi, men jag har aldrig varit med om att någon gift mamma pratat så öppet om hennes förhållande, vilket var väldigt kul och intressant att lyssna på ^^ Vi kom inte ifrån Hipp, som stället kallas, förrän efter 1am och det var liiite svårt att cykla men hem kom vi!!

Jaa som sagt jag vaknade vid tolv och gick sedan ner. Barnen kollade på film, en film som vi sett säkert 20 gånger sen jag kom hit "Wallece and Gormit" tror jag bestämt det stavas (det är den med jättestora kaninen). Aja idag var det Jeffreys första jobbdag efter semestern och Shirley börjar på lördag så nu är det dags att lära sig var allt hör hemma i huset, så jag lärde mig hur tvättmaskinen funkerade, vek massa tvätt, startade nya tvättar (de har mängder med kläder^^) städade undan en massa saker, organiserade bla bla bla... !!!!  Så nu är jag redo att "jobba" eller vad man kan kalla det... det är ju inte så att jag inte passat barn eller städat hus tidigare, så allt är i stort sett normalt, så jobba vill jag definitivt inte kalla det!  Jag vill kalla det något annat, men kan inte komma på något bra ord.. så jag får berätta det en annan gång!!!

=)

NU, finally ska jag ut och prova mina inlines (som Davina också ville prova=)!!!
Vi ses när vi hörs =)

Doei

Härliga dag

Idag har det varit en lugn och mysig dag, vilket jag har gillat väldigt mycket, vi har städat lite och rensat en del bland barnens leksaker, vilket var väldigt behövligt! =) På eftermiddagen ville Shirley och Jeffrey iväg och handla lite så jag erbjöd mig att ta hand om barnen. Shirley har själv berättat att hon inte gillar att fråga om jag kan göra saker, men jag känner det på mig och jag har verkligen inget emot det, jag gillar dem så mycket och jag har kommit barnen väldigt nära så det var bara mysigt att vara med dem själv också! När de sen kom hem blev det middag och jag var väldigt hungrig och det blev mängder med spenat, fiskpinnar, potatis och kokta ägg.. jätte gott!!!!!!!  Vi hade även en gäst i huset som senare under kvällen skulle spela lite aukustisk musik med Shirley och Jeffrey, de behövde träna lite till en spelning. Själv sitter jag här bredvid nu och lyssnar vilket är väldigt lugnande och mysigt, Shirley sjunger otroligt vackert =)

Nu ska jag gå upp och se om jag kan sova

Weltrusten



Oosterdriesen

Jaa välkommen till min nya blogg! Jag förstår att det kan vara förvirrande för er nu i början mest med tanke på att jag tagit med inläggen från min gamla blogg så datumen där stämmer ju inte överhuvudtaget! Men det gör detsamma, nu kommer uppdateringarna med dess rätta tider och datum!

I lördags morse vid tio rullade bilen mot Oosterdriesen som ligger precis vid gränsen till både Belgien och Tyskland. Den tiden jag inte sov i bilen åkte vi igenom Limburg, en av Hollands landskap eller vad man kan kalla det, och det var en väldigt vacker del av landet. Hela resan tog 2,5 timme och större delen av den körde vi på en motorväg som kallas "Route de solé" (tror jag det stavas) Det är en motorväg som börjar lite utanför Rotterdam och går raka vägen till Spanien, motorvägen är ca 2000 km... det är en bit och imorgon (onsdag) ska Johan och hans familj åka den sträckan och det tar ca 20 timmar, och antagligen lite längre om man har barn =)
När vi kom till campingen som var precis vid en kanal som kallas Maas, och på andra sidan fanns ett "högt" berg som de kallar det, och den sidan var Belgien! På campingen bodde Jeffreys föräldrar Clema och Fred, och precis bredvid bodde Jeffs bror Fred Jr och hans familj.
Jag lade stor del av dagen på att anteckna en massa holländska i mitt nya block och det håller på att bli en bok numera =) Det hände inte så mycket mer den dagen än att vi spelade Black Jack innan vi gick och lade oss, väldigt kul!

Här bodde vi höger sida tredje husvagnen upp

Utsikten var fin


Natten sen till söndagen ringde jag hem till Sverige för att gratulera min bästa vän F och det var ett efterlängtat samtal för jag saknade hennes röst! Och självklart saknar jag alla andras röster med :D Sen somnade jag :P

Ett ställe till jag kan kryssa på kartan

Det var bestämt att på söndagen skulle vi ta en tur över till Belgien för att precis över gränsen fanns där en stad som varje söndag under hela sommaren arrangerade Belgiens största marknad och jag kan intyga att den var enorm!!!!!!!!!!! För oss tog det ca 2 timmar att gå en rad och där fanns fyra, och en del inpå en del gränder men där vågade vi oss inte in.  Vi gick inte alla rader för det orkade inte de små barnen så vi gick 2,5 rad men det var väldigt mycket det...Jag gillade marknaden trots att den var propp full med människor (man fick vara väldigt försiktigt för ficktjuvar). Nästan överallt köpte man grönsaker för 1 euro kilot, man köpte djur och kött för ungefär samma pris(lite äklad blev jag faktiskt när man gick och så hade de levande kycklingar på ena sidan och grillade kycklingar på andra. Billiga parfymer och kosmetik  och kläder kunde man köpa för 1 euro.. jag blev helt galen och ville ha den marknaden närmre där jag bor. Men jag antar att det kanske inte hade varit så roligt för det är det som skiljer länderna från varandra och gör att man kanske vill komma dit igen.
Allt med miljön och människorna i den staden påminde mig om kriget tack vare de filmer man sett om krigen. Det var en otroligt fattig stad, företagen och kommunen kan inte ge ut löner så staten fick gå in och hjälpa till men det går inte så bra för dem. Det var så smutsigt överallt. När vi var klar med marknaden tog vi en tur upp i bergen för att se var alla soldater höll till under krigen för att skydda sig och de gjorde de inne i bergen, Fred berättade för mig att där fick plats flera tusentals människor inne i det berget.
Vi tog oss sen friheten att kolla på markskillnaden mellan Belgien och Holland som är ca 20 meter. Där fanns en sluss som var 20 meter och slussade båtar upp och ner, otrolig syn!! När vi stod där med alla andra som tyckte det var intressant såg jag en stor hund som jag blev väldigt förälskad i, jag ville ta med honom hem =)
När vi till sist kom hem var det dags att laga mat och jag satt inne i förtältet med Fred och kollade när han lagade mat. Han var riktigt diktigt på att laga mat och han fick det till att se so otroligt enkelt ut, får se om jag också kan klara det!!

Marknaden förtsatte bakom mig också...

Det var hemskt att se dessa stackars hundarna, jag/vi misstänker att de var sjuka allihopa... :'(

vad finns där att säga.... det är så hemskt så jag bara måste visa det... :(

Stort lastfartyg med mängder av salt på floden Maas

Jag är lycklig med mina bröd. I denna delen av Belgien pratar de Franska, i västra delen av Belgien pratar de Flamländska... =)

Här är hunden

Igår (måndag) var det dags att åka hem igen.. tråkigt för jag trivdes jätte bra där och kom väldigt bra överens med Fred och Clema, jag gillar dem jättemycket, vi hade hela tiden så mycket att prata om!  men tyävrr har varje resa ett slut så till slut var vi på motorvägen hem. När vi hade en timme kvar av resan hem så rullade Jeffrey in på en Shell mack längs vägen och där sträckte vi på benen. Sen frågade han om jag ville köra den sista timmen. Jag var lite skeptisk mest med tanke på att vi körde på en 4-filig väg och jag kunde inte använde backspeglen som satt inne i bilen för bagaget var proppfullt. Men jag gjorde det och det gick hur bra som hellst, mycket enklare än jag trodde.

Det regnade den dagen vi skulle åka hem

Väl hemma var alla så trötta så vi orkade inte laga någon mat, så det blev Mc Donadls för oss. Jag ville köra så det fik jag men vad jag sen insåg var att det var då jag som fick snacka med snubben i Mc Driven... självklart ville jag inte det men Jeffrey ville se hur jag klarade det om jag verkligen lärt mig någon holländska denna tiden jag varit här. Så för att överbevisa honom att jag gjort det så körde vi in och det gick väl egentilgen bra bara det att det tog lite längre tid att komma på meningarna jag skulle säga, men jag klarade mig igenom hela Mc Driven :D

Det var det!! Ha det bäst

Doei


Hemma igen =)

Jag är trött... även om jag har varit iväg med familjen en hel vecka på semester, kan väl bero på att det kanske har varit för lugnt. Kul har vi i alla fall haft. Jag har lärt käänna Shirleys föräldrar och de kommande dagarna ska jag förhoppningsvis lära känna Jeffreys föräldrar för imorgon ska vi åka till gränsen till Belgien och Luxemburg och tälta på en camping för hans föräldrar har husvagn där och det har dem haft i 25 år nu tror jag bestämt det var han sa.

Vår fredag kväll var väldigt mysig och inte riktigt som vi tänkt oss. Vi hade planerat att köpa hem Take Away och se någon skräckfilm som de gillar, jag står mest ut med det :P Men så döck Jeffreys bror upp så vi blev hembjudna till dem istället så dit åkte vi. Det blev en massa grillande och drickande.. Ett annat par som också var där var också väldigt goda vänner till Shirley och Jeffrey dem hade gjort klart deras film från Shrieys och Jeffreys bröllop i höstas så den såg vi, jag tror det var det vackraste bröllop jag sett, det var roligt också!  och dock det enda jag sett. Det  fick en till att tänka att om man själv skulle gifta sig en dag så hade jag velat ha det i stil med det också, helt fantastiskt och oväntat :D

Idag införskaffade jag mig en agenda som kan vara bra att ha nu till nästa vecka när jag ska börja jobba.. eller vad man kan kalla det att "ha fler tider att passa" när Shirley och Jeffrey börjar jobba igen. Jag sa för en vecka sedan att jag skullle ta tag i holländskan och verkligen lära mig det, så jag kan skacka med barnen, jag tycker jag har gjort mycket framsteg denna veckan! Jag kan klockan, jag kan räkna, ställa aktuellla frågor till barnen och någorlunda svara på deras ibland underligga frågor ;)  Idag köpte jag även ett block som jag skulle gjort för två veckor sen så nu kan jag äntligen börja anteckna det jag läser och hör :D bra va ??!!

Jag sa även att jag skulle införskaffa mig ett par inlines... men det kan eventuellt komma till att vänta ett tag.. vi får se eftersom Jeffrey informerade mig om ett lopp han skulle springa i Rotterdam i September någon gång så jag blev också frestad av det så vi ska börja springa, eller löpa eller vad man vill kalla det, ska bli spännande! Så vi får väl se om det blir flipp eller flopp?!?! 

Nää nu är det dags att sova eftersom vi ska upp tidigt och åka 2,5 timme imorgon  vi ses på måndag kväll skulle jag gissa =)

Slaap lekker


Pope Joan

Idag gick jag upp vid 8 för att barnen är ju ganska rediga på att gå upp tidigt. Barnen ville se Bolt som vi nu har sett ungefär 10 gånger sen jag kom till Holland och samma sak gäller Alvin and the Chipmunks, men barnen gillar det så varför inte?!
Jag fick ett ”Grattis på namnsdagen” av mamma och det hade jag totalt glömt. När jag sedan berättade för familjen om det så hade dem ingen aning om vad jag snackade och vi kom fram till att de inte har namnsdagar i deras kalender.

Det känns som ett väldigt konstigt sammanträffande att jag har namnsdag idag och att igår natt kollade jag på en film, som jag från början inte hade en aning om vad den handlade om, men när den kom igång handlade den om en flicka vars namn var Johanna som levde i Grekland på 800-talet e.K och när sen filmen var slut så visste jag precis vad namnet Johanna innebar och var det kom ifrån. Filmen heter ”Pope Joan”, filmen hade ett sådant starkt intryck på mig så jag kunde verkligen inte sluta se den, kommer nog se den ikväll igen. Ni får själva se den för att ta redan på vad den handlar om eller googla det, ”Google is your friend”!

Pope Joan

Nu ska jag ut och leka med Damian och Davina för att Shirley och Jeffrey ska ha lite kvalitets tid tillsammans inne i stan, så jag tar mer än gärna hand om barnen =)

Doei

 

Blåbärsbyxor

Vi hade bestämt redan igår att vi skulle upp tidigt innan det blev alldeles för varmt, för att ta en promenad i skogen. Man kunde välja mellan olika sorters rutter som de kallade det, och vi valde så kalllade familje rutten, så barnen också kunde ha kul medans vi gick den långa rundan, jag tror den var 7 eller 8 km lång. Historien bakom vår valda rutt var att för 80 år sedan hade man satt fångarna från fängelset i arbete för att gräva en å för hand 15 meter nedåt, det är lite svårt att förklara, men längs sluttningen hade alla träd växt upp så man skulle väl kunna tro att det hade varit gjort för många hundra år sedan. Det stod i papperna att det tog 30 år att gräva och bygga alltsamman. Vi gick också förbi Holland största vattenfall, som fåångarna då hade gjort och det var 15 meter högt, alltså var vattenfallet itne av naturen. Och varje år måste man tillsätta vatten till ån för att den inte ska torka ut. Det var otroligt vacker miljö vi gick i, har nog aldrig sett något liknande. Under färden gjorde vi lite olika upptäckter, jag hittade två vattenpumpar som av förvåning fungerade och pumpade ut väldigt rent och friskt vatten, väldigt svalkande med tanke på att det var så himla varmt redan vid elva. En anna upptäckt var ett gamalt skjul som antagligen var till för krigen. Det var i alla fall en toalett. Trots att den är väldigt gammal skulle jag verkligen hellre föredra den toaletten istället för en annan toalett på en festival, lite konstigt jämförande dock…! En annan upptäckt var att skogen var totalt full av blåbär, gud vad vi åt mycket blåbär, riktigt gott med färska, och färskare än så kan det ju verkligen inte bli! När vi var på väg hem så skrattade Shirley and Jeffrey hejdlöst och det visade sig att jag hade en stor fläck med blåbärsfärg på mina jeans shorts och på mina vita fina converse skor, vi får väl se om det går bort :P

Början av vår lilla rutt

Vid vatten fallet

Jaa.. jag vet!! Jag skrattar också

=)



Den fina toaletten...

Damian och Davina

BÄR

Och till sist lite kärlek på det..

När vi återvände till vår bungalow blev det brunch, efter det somnade jag som en stock.. Vaknade upp vid fyra sen igen av att Shriley frågade om jag ville förlja med på marknad. Jag hoppade upp ur sängen och var överlycklig, jag älskar marknader! Så vi åkte direkt och åkturen var lika intressant som vanligt, för jag älskar att se deras natur, den är så vacker så det finns inget annat. Där var mycket att se på marknaden och jag fastnade speciellt för en börs, vilket jag gillar att byta ut med jämna mellanrum. Börsen såg ut ungefär som en börs jag köpte i London förra året, men insåg att det kom till att bli ett dumt köp eftersom det då innebar att jag antagligen var tvungen att även köpa en större väska, och det var jag väl inte så road av egentligen bara för en börs skull… Annars var det inte så mycket annat jag var intresserad av även om där var hur mycket som hellst. När jag tänker på marknader så vill jag hemskt gärna till Sjöbo marknad och Kivkis marknad.

När vi sen kom hem var jag väldigt trött igen men så startade Jeffrey en film och jag blev förtrollad, jag var den enda som satt upp de två timmarna filmen varade! Nu är det dags att sova tror jag =)

Weltrusten

 

De lekkerst

Dagar då man inte gör någonting är väldigt härligt, men det ska hellst inte uppprepas för ofta, för då går tiden bara långsamt. Men visst för fort ska tiden inte gå för då har helt plötsligt 10, 20 eller 30 år gått och man vill ta vara på den tiden man har, men förhoppningsvis har man gjort det då, under de åren som gått så snabbt, bara en tanke…

Idag var det jag som fick gå upp med tuppen för att ta hand om barnen och underhålla dem tills de andra vaknar. Jag gav de deras tabletter, frukost. Sen blev det film underhållning Alvin and the Chipmunks 2 för jag var så fruktansvärt trött så jag inte hade någon bättre fantasi, och det var för tidigt för att gå ut. Sen lade vi lite pussel, och till sist klädde jag de gulliga barnen och gick ut i den strålande solen. Tunt tolv vaknade resten av styrkan, och då var jag dödstrött, men då var det frukost som nalkades, och det gav mig nya krafter. Jag fick prova en specialite enligt dem och det var mycket jordnötssmör och en massa choklad strössel ovanpå. OBS! Hinn inte tänka för mycket nu innan ni dömmer deras konstiga sätt att kombinera mat… det var faktiskt väldigt gott! Jag måste ju berätta att jag också var väldigt skeptisk mot det från början men det visade sig vara hur gott som helst!!

Stoppet vi gjorde var verkligen värt det, naturen är helt otrolig!




Vi åkte iväg på någon marknad och mitt emellan bad jag Jeffrey stanna bilen för jag blev så förälskad i skogen vi körde genom så jag var bara tvungen att ta några bilder. Vi körde vidare och gick på den lilla marknade vi hamnat på, sen var det dags med nästa marknad slog in destinationen i GPS:n men hamnade i den stora semesterbyn där vår mysiga bungalow var, så vi bestämde oss för att stanna. Jag somnade och vaknade upp av en otroligt god middagsdoft. Det var Aad som var dagens kock och han hade gjort en fantastiskt god makaronilåda. När vi satt och åt insåg jag att vi knappt gjort något idag, men ändå hade tiden gått så fort. Dock måste det inte hända saker för att jag ska vara nöjd med dagen, det räcker att jag har härliga människor runt mig, det betyder allt!

Den lilla marknaden

Nu ska vi spela poker!

Doei


Motion kanske?

En sak som jag har insett det är att om jag ska kunna vara kvar här i Holland och fortsätta se ut som jag gör, så måste jag verkligen börja röra på mig, och det är ju bra att jag har insett det nu. Visst de brukar bara ha två måltider om dagen men GUD vad de äter när man väl äter. Det känns som jag gått upp tio kilo redan (inte riktigt kanske!). Deras frukost består i stort sett av en stor buffe (och då är vi inte ens på ett hotell) eller nått som innehåller 4-5 sorters skinka/korv, 2-3 sorters ostar, en del olika strössel sorter till mackorna, jordnötssmör, nutella liknande chokladpålägg, ägg, tomater, kaffe, te, saft, mjölk, ibland flingor, vla, bullar och ca dubbelt så stora formfranska än in Sverige både vitt och brunt. Usch jag blir mätt bara jag tänker på det… antagligen bara för att vi precis ätit den enorma frukosten, det var då jag fick den läskkiga flaschen om hur stor jag kom till att bli om jag fortsätter äta så mycket som jag gör. Men jag kan väl försvara mig med att nu i början måste man ju prova allt eftersom det är nya matvanor och i stort sätt en helt annan matkultur. De verkar långt ifrån bry sig om dieter, och äter precis vad de gänner för och jag tycker precis likadnt som dem, men då måste jag verkligen börja röra på mig. Så när vi kommer hem till Zoetermeer igen så SKA jag köpa mig ett par inlines för det är ju perfekta vägar till det här, och jag gillar att åka inlines så det är perfekt!
Och deras middagar är väldigt enkla, går snabbt att göra, men det är fruktansvärt gott. Det behöver inte ta lång tid eller vara avancerat för de äter precis vad som hellst, till och med barnen så det är perfekt.

Igår var jag, Jeffrey, Damian och Davina iväg på ett lekpalats med en racingbana med cyklar, hoppetorn, lekställningar med hinder och flera våningar högt. Det var kul och jag kände mig verkligen som ett barn igen, och insåg att jag är rätt vig, för jag kom igenom rätt många trånga och krångliga utrymmen, så jag var glad =).  På kvällen spelade vi ett musik spel men det var värdelöst för mig för jag kan ju inga holländska artister eller sånger, och inte musik heller från ’60, ’70 eller ’80 talet… Vi avbröt spelet efter en stund eftersom de också tyckte det var ganska svårt, så vi bestämde oss för att spela poker istället och det var väldigt mycket roligare. Så vi ska nog göra det ikväll också men de vill då se mig deala i Black Jack, så det ska bli skoj. Gud vad jag saknar det jobbet, har tänkt på det ganska mycket, det är lite jobbigt så mycket jag saknar det, allt det sociala, gemenskapen och så vidare…!

Damian

Davina

Idag har vi inget planerat än så länge men det kommer väl senare vad vi är sugna på, så det lugnet gillar jag att vi tar dagen precis som den kommer =) Ha det bra!!

Doei


Droom Park

Jag hade fortfarande inte börjat packa även om dagen hade kommit då vi ska åka på vår lilla mysiga semester någonstans i någon skog. Jag skulle vilja påstå att området kan jämföras med Lalandia, bara det att det är mindra bad och mycket mer skog, så antagligen menar jag boendet. Dock finns här en massa andra roliga aktiviteter för barnen och lite större barn som mig :D Shirleys föräldrar Aad och Sylvia är också med på denna lilla semester, och de är hur trevliga som hellst. Jag fick förklarat för mig i bilen att Aad och Sylvia gillar mig ganska mycket för annars hade de inte skämtat så mycket som de gör med mig, för de brukar tydligen inte göra det med andra yngre eller något i stil med det var de. På denna semester ska jag faktiskt fokusera mig på att verkligen lära mig språket, även om alla vet att man inte kan lära sig ett språk på en vecka, men att lära mig så jag verkligen kan snacka med barnen i alla fall, för det är verkligen viktigast när jag ska börja vara ensam med barnen mer om någon vecka. Shirley och Jeffrey har satt mig lite på spel för att se om jag kan vara boss över barnen och verkligen säga till dem, hur jag handerar dem, och berättar vad de inte får göra och så vidare och vidare. Och tydligen gör jag väldigt bra ifrån mig, så det är bra! =)

Vi åt riktigt gott hela veckan :D

Nu ska vi ha lite fest eftersom barnen har gått och lagt sig, kommer bli riktigt mysigt och roligt =)

Doei


Paranormal Activity

Egentligen är jag för trött för att skriva något blogginlägg just nu, men gör det i alla fall, kommer nog inte hinna skriva senare idag. Vi ska packa och göra iordning stället och packa bilen, sen åker vi iväg på en liten semester. Har ingen aning om jag kan ta med min dator så detta kan vara det sista och sen kanske det inte kommer något på mer än en vecka eller liknande, men man vet aldrig ;).

Igår kväll bestämde vi oss för att se en film som heter Paranormal Activity men det var inte tillräckligt mörkt när vi skulle se den så fick starta den ungefär vid halv elva. Så innan det kollade vi på en av mina favorit filmer, kallad "Fast and the Furious". Nu när man tänker på det skullle jag sett den efter den andra filmen, så jag hade kunnat lugna mina nerver, men det är alltid sånt man kommer på i efterhand. Jag orkar inte berätta vad filmen handlar om, så slå upp det eller nått... Visst 3/4 av filmen var ganska tråkigt men den sista delen gjorde mig något sjukt paranoid att jag inte kunde sova på hela natten, eller jo lite sov jag men vaknade att att jag låg och svettades.. sen inbillar man sig ibland att man hör ljud eller liknande och det gjorde situationen riktigt jobbig för mig! Runt tre vaknade jag av att min telefon ringde och jag fick ett samtal av S från Malmö, det var från hennes telefon men jag snackade aldrig med henne, lät som hon var på stranden eller liknande. Kunde hon inte valt en bättre natt att ringa än just denna???

Usch... jobbiga film

Aja jag ska försöka glömma den dumma filmen.. nu ska jag titta på holländska Bolt med barnen =)

Dag


KAFFE

Hallo

Jag börjar med gårdagen eftersom jag inte skrivit om den än, och det är ju självklart jag ska skriva om gårdagen för det var ju så väldigt kul :D Eller jaa det var kanske inte så kul att jag antagligen gjort Shirley sjuk, men i alla fall så bestämde Jeffrey att vi skulle ta cyklarna med barnen och cykla ut på landet till en gård där det gjorde hemmagjord glass :D otroligt gott var det får jag säga! Det tog väl ca en halvtimme skulle jag gissa eller nått, men det gjorde ju inget för det var riktigt härligt att cykla, och inte ansträngande överhuvudtaget.. för jag menar i Holland finns det inga backar så det är ingen utmaning alls om det nu är träning man är ute efter, så det rekomenderar jag väl inte att cyklister ska komma till Holland för att cykla =) När vi hade varit på glass farmen så att säga så cyklade vi vidare på de små vägarna, och hamnade på en av många farmar där det finns en massa djur man kan gå runt och klappa. Det finns mängder med sånna farmar runt om Zoetermeer, och säkert hela Holland, har redan hunnit vara på två ställen, jättemysigt är det! Det var väl den dagen.

På väg till glass farmen väldigt härlig väg att cykla på

En av alla kanalen man kan hitta i Holland

På kvällen var det första gången jag skulle vara själv med barnen.. Det kändes att det kom till att bli väldigt intressant, så jag bad Shirley att skriva upp några bra fraser som jag eventuelllt kunde säga till barnen om det gick upp ur sängen. Så fort Shirley och Jeffrey hade åkt iväg till deras genrep med deras band kom Damian ner helt förtvivlad, jag förstod verkligen inte vad han sa alls (blev förvarnad att han kunde komma ner ibland och berätta någon udda sak, tydligen gjorde han det också igår) så jag sa bara "Okee" sen var det avklarat sen gick han upp och lade sig igen. Sen var jag ensam, så jag gick in och frågade Elianne (granntjejen) om hon ville se på en film, så hon kom in och vi drack vin och åt popkorn och såg på Avatar, älskar den fortfarande, och vi såg den med Dutch subtitles.. kom på det att det kunde ju vara lärorikt att höra engelsskan och sen prova läsa holländskan, det gick ju utmärkt, så det kommer jag ju definitivt fortsätta med!

När Shirley and Jeffrey kom tillbaka hem hade jag precis hunnit klart med barnens frukost, tomt disken, vikt tvätt och städat undan så hela nedanvåningen var jättefin! De var inte trötta alls så vi gick och satte oss där ute för det var mycket skönare än att vara där inne. Tror vi satt där i ca två timmare eller nåttoch snackade om allt möjligt, särskilt om alla filmer de hade, vad vi gillade, och hur vi skulle hinna se alla deras filmer på ett år ^^

Idag kan jag väl beskriva dagen med enorma mängder kaffe, jag tror bestämt att jag kommer bli väldigt beroende av kaffe i slutändan av detta, men auuww det är såå gott, och jag älskar deras kaffemaskin, det är så enkelt att göra kaffe, jag kommer definitivt köpa med mig en sån hem och tusentals kaffepåsar och sen kommer jag väl be Shirley att skicka fler till mig när mina är slut eller nått!!!? =)

Jag ringde även hem och pratade en stund, var trevligt att höra att de hade de bra! Sen cyklade jag in till stan på min nya fina cykel som har en rosa ringklocka, riktigt fint får jag säga! Lämnade ett paket på posten, vi får se var det hamnar :P Köpte lite mat till min kyl jag har på mitt rum. En kyl har jag på rummet för att ha vad jag vill i den, men jag får självklart alla måltider med familjen. Och just det igår så gjorde jag spagetti och köttfärsås, gott var det men långt ifrån hur gott det brukar vara när jag gör det hemma, eller får det hemma..!!

Nu ska barnen i sängen och sen ska vi har lite film-maraton, hoppas det inte blir några skräckfilmen, men Shirley har ju dock berättat att det är deras favorit tema så det är bara till att stå ut, jag kanske ändrar uppfattning :D

Ha det gott, doei!

 

Vilodag

Visst idag var jag fri och som ända till tolv, och det känns ändå inte riktigt okej för imorgon ska jag ju kunna gå upp tidigt för barnen vaknar förvånansvärt tidigt, men det ska jag klara :)

Idag har jag inte gjort så mycket mer än att göra många pannkakor, mums..!! och myggnät till mitt rum, samt satt upp speglarna på mitt rum, det blev åtta små sspeglar på dörren, så nu ser rummet lite större ut, men jag gillar det så mycket ändå :D lite jobbigt bara att jag slår huvudet i taket för ofta, antingen är jag för lång eller så är taket för lågt... hmm har inte bestämt mig vilket av det de är än :P

Nu är klockan mycket i alla fall, men det löser sig, jag kan vila när vi åker på semester på fredag :D auu det ska bli så skönt och mysigt! Jag gillar det här jätte mycket och har lärt känna många bra och trevligt människor :D När det dags att sova tror jag..
Just påbörjat ett av mina myggnät
Färdigt


Goedenacht

 

Holland-Spanien

Hallo

Jag hade en super bra dag igår måste jag säga! Hela dagen började med att föörbereda inför kvällen och jag hade väntat på denna dagen hela veckan så jag var kanske lite spänd på hur den kom till att sluta..  I alla fall blev mina naglar orange och flagga på kinderna fick jag och jag tror aldrig jag har vairt så orange i hela mitt liv. Min nya vän E kom och hämtade mig sen gick vi och åt väldigt god pasta någonstans. sen tog vi cyklarna och cyklade till hennes vänner. Jag måste säga att jag är lite förvånad över Hollands bostads standard, mycket bättre än jag trodde, eller så har jag bara lyckats komma till de lägenheterna som har bra standard. Och tyvärr har jag redan glömt vad hennes vänner heter, för det är fortfarande väldigt mcyekt info som går in i huvudet på mig så ibnald hänger jag inte med känns det som, antagligen därför jag har sovit så bra denna veckan, inte för att jag sover dåligt annars, men det är så mycket nytt så man blir trött känns det som, men kul har jag så det är det viktigaste =D

Vi gjorde oss helt klara där sen drog vi till stads centret där vi skulle in på en av hundra barer kändes det som, men stället vi valde heter HIPP och det var ett väldigt trevligt och roligt ställe, med mycket ös! Här i Holland kostar en öl eller cider ca 2-3 euro och då är det ändå samma sorter som vi har hemma, ungefär. E har redan en massa planer för henne och mig, jag ser fram emot det, S och J säger att hon är festtjejen #1 så vi får väl se, men det kommer bli kul och jag gillar redan henne väldigt mycket, Hon har lite svårt för engelskan så rätt mycket holländska kommer emellan, men det är ju bara bra för mig också =)

Inne på Hipp hade de två stora TVs och Holland spelade otroligt bra det gjorde de verkligen, men jag måste ändå säga att Spanien var bättre det var de, hur mycket jag än hejjade på Holland var Spanien bättre, så de var väl värdiga vinnare. Hur kul hade det ändå inte varit om Holland vann och sen vara med och festa, det hade varit helt sjukt kan jag gissa för stämningen var på topp hela tiden fram till domaren blåste i pipan och Spanien vann. Då bara gick alla hem och allt var slut, förståligt dock...!

När vi slutligen kom hem så satt alla väldigt besvikna men stämingen var ändå bra. Ahh måste bara berätta att jag älskar deras vad vi kallar det snacks som chips och godis och popkorn när man har gäster hemma, men här i Holland är det mer vanligt med skivat baguettebröd och ungefär tio olika sorts pålägg/såser, som aioli, vitlökssmör, pesto, gurkmejja, annan grönsaksmejja ;), specialare tonfiskmejja (som jag måste ha receptet på) och säkert ännu mer, men det är hundra gånger godare än godis och chips.. =)

Idag är jag också ledig, vaknade runt tolv var tydligen väldigt trött, och E jobbar så jag vet inte något speciellt vad jag kan göra, eftersom det regnar något fruktansvärt här, jag hör knappt vad jag själv tänker,, har ju takvåningen, usch vågar knappt tänka på hur det kan vara när jag ska sova då.. men strunt i det nu.. nu ska jag kolla på ett avsnitt Gossip Girl, och kanske ta något att äta, känns som en bra ide. Ha det bra vi ses!





Så här var jag klädd när Holland spelade


Dag


Dödshett

Med tanke på att jag fick och lade mig så sent igår så vaknade jag ju därefter.. runt elva tack vare att min vän ringde i telefonen, men det var ju bra för jag behövde ju verkligen gå upp, så det var bra! Idag hade jag min första lediga dag, och jag vill spendera den med att ta en av de gamla cyklarna de har här och ta en tur i stan för att lära känna gatorna bättre.

Jag började cykla och insåg efter en stund att det inte fanns några växlar på den inte och heller någon handbroms, lite panik fick jag men det gick rätt bra i slutändan ändå =) Jag fick i uppgift av J att köpa några flaggor som vi sen skulle hänga upp ute på deras lilla mysiga gård. Samtidigt skulle jag passa på att hitta någon fin orange tröja som jag kan ha till matchen för det måste man ju ha!!  Sen fann jag även orange nagellack och orange blommigt halsband som var väldigt matchande :D  Jag fortsatte min lilla promenad längs gågatan och där fanns många små affärer, men verkligen ingen som lockade mig, för jag har har insett att jag kommer nog hålla mig till typ H&M och Vero Moda eller nått för där vet jag vad standardden är och man hittar alltid något där. I övrigt har de aningen konstig klädsmak här, men så länge de är nöjda med det så är jag det med. Sen tog jag cyklen till den stora shoppingatan där alla det bra märkena och affärerna fanns, kul att jag hittade dit utan att fråga och att jag inte varit där tidigare! Allt som jag hade tänk att jag skulle införskaffa mig idag hittade jag; större väska, body lotion och någon klädrullare.. Sen bara råkade jag köpa med tre klänningar/blusar i kassarna ;)

Alla har tydligen lagt märke att jag har kommit till området där jag nu bor för det har tydligen pratats om mig i några dagar nu och till sist kom det till vår hus också, men det var inget illa snackat så det var ju bra :P Idag har det varit så fruktansvärt varmt så jag trodde jag skulle gå under, och det var tydligen så varmt så att åskan har kommit hit för nu blixtrar det och donar, så det är väl bäst att stänga av datorn eller nått..

IMORGON är det orange som gäller för hela slanten och jag ska ut på den stora femfiliga motorvägen för att kolla på Holland-Spanien i Rotterdam, lycka till önskar jag mig själv, ojojoj vilket party det kommer bli om vi vinner  tjo bönner :D

 Doorpstraat, en mysig shopping gata!Molenstraat, den långa gatan där jag nu bor!

Doei


Småtimmarna

Eindelijk!

Det enda jag visste vad som skulle hända under fredagen var att vi skulle till stranden, och visst det är där vi spenderade hela dagen ända från 12-21, och tråkigt nog är jag mer röd än brun, men vad kan man göra åt det nu såhär efterhand..? ingenting..

Det var en toppendag på stranden, eller vid sjön eller vad man nu vill kalla det, syn bara att jag inte tog med kamerna som jag har gjort nu ända sedan jag kom till Holland, men det viktigste är ju att jag har kul under tiden, och det har den här underbara familjen VR gjort klart för mig! Jag har lärt känna många personer i denna familjen och även andra vänner, så fort någon kommer är nästan standardfrågan efter "hur är det?" är "vill du ha något att dricka?".. människor här stannar gärna och snackar och dricker kaffe en timme eller liknande, Så jag har redan tappat räkningen på hur många koppar kaffe jag druckit idag(igår), glömde väl räkna efter fem eller nått. Jag vet i alla fall en sak som jag kommer köpa med mig nu var jag än tar vägen i världen och det är en holländsk kaffekokare, bästa uppfinningen någonsin :D

Det är inte det hetsiga livet i Holland eller vindmöllerna, eller deras udda matkultur eller trätofflerna som gör att jag gillar det så mycket som jag faktiskt gör, det är alla gästvänliga människor, allt de delar med om sig själva, hur de hälsar när man lärt känne dem lite, när de kysser varandra på kinderna tre gånger, de är helt vanliga människor, men lugnare och enklare människor får man verkligen leta efter, och det älskar jag.. visst det är kanske mycket att säga efter bara några få dagar här but this is great!

Väl hemma från stranden fick det bli en efterlängtad dusch sen bjöds det på ännu mer kaffe och sen kom whiskey fram följt av vin och öl,.. "Desperados" är något ni bör slå upp vad det är, men det är verkligen den godaste ölen jag någonsin druckit. Jag och familjen och J brors familj satt i några timmar när vi återvänt hem och bara snackade om allt möjligt, ca hälften hälften holländska och engelska, jag kan börja förstå mycket av vad de säger men kan själv inte komma ihåg allt så kan ju inte riktigt själv snacka holländska, När de åkte hem vid tolv ca satt vi andra kvar ute och snackade vidare., undrar om jag haft en så öppen konversation med några vuxna innan. Och nu är klockan halv fyra borde nog sova för ska upp och handla lite saker imorgon, förbereda mig duktigt inför festen på söndag då jag ska till Rotterdam för att besöka en gammal vän och se på finalen mellan Holland-Spanien, det kommer bli sjukt enormt, ser fram emot det något otroligt =D


 Hela familjen är och badar och grillmys hela dagen, hur härligt som hellst =)


Goedenacht


Oväntat besök!

Hejsan!

Denna hemsida samt Facebook kommer väl vara de två sidorna där jag kommer hålla svenskan uppdaterad, känns redan ovant att tänka på svenska och jag har knappt varit i Holland en hel vecka... otroligt

Faktiskt trodde jag aldrig om mig skälv att jag skulle skaffa en blogg, (vi får väl se hur länge det varar) men många av mina vänner och även familjen ville att jag skulle skaffa en sida eller blogg nu när jag flyttat utomlands, så NU har jag gjort det..!

Var kan man börja, jag bor i en mysig stad som heter Zoetermeer. Än har jag inte hunnit se så mycket av staden, men jag har sett en liten del av shopping gatan och den liknar lite som Ystads men ännu mer mysig så det gillar jag. Jag och familjen har redan hunnit besöka IKEA för att dem ville att jag skulle inredan mitt rum lite själv så det var skoj :D Provköra min bil har jag också gjort i denna hetsiga stad, inte helt enkelt när man är van vid lilla Ystad ;)

Idag gick jag upp med tuppen och tog hand om F och D. Dem båda är så söta men dem har verkligen en vilja som man får kämpa med men det går bra. Den första tiden nu kommer ändå bli rätt tuff för mig mest med tanke på att jag inte kan så mycket holländska men jag tycker ändå att jag har lärt mig en del redan och kan prata lite med barnen, men jag kämpar så det är i alla fall bra! 

Hahah dagens roliga var ändå att F skulle börja se en film och det visade sig vara Pippi Långstrump (riktiga versionen) och de pratade på holländska, visst vad ska jag egentligen förvänta mig men det kändes så himla konstigt att se på det!

Måste skynda mig ner nu F gråter och jag hör det från tredje våningen som jag har helt för mig själv   :P



 

 

Doei


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu