- The UnDutchables

När jag var på flygplatsen på väg hem från Holland, köpte jag en bok som hette då precis som rubriken i detta inlägget. Det är en bok om som avslöjar alla de hemligheter som alla holländare föredragit att ha för sig själva. Det är en bok för de personer som vill veta hur det är att bo i Holland!
Själv tycker jag att denna boken var ett jäkla bra kap!! För nu kan man ju jämföra och se hur det verkligen var under den tiden man bodde där, saker som man känner igen sig i, i vissa situationer och andra betraktelser. Samtidigt som man får en massa information om landet är det en väldigt rolig engelsk bok.

Som många vet så har jag gått och kärat ner mig i det lilla holländska landet och det kom en mening precis i början av boken, som för mig var väldigt sann!! The longer you stay, the deeper you sink into it. En dag kommer jag tillbaka!!Sen finns det också många andra meningar jag skulle vilja skriva med här men tyvärr så svek minnet mig ganska fort och jag vill ju inte börja med att stryka under allt i boken heller.

Idag har det varit en bra dag! Det var först Kims födelsedag så det firades med smörgåstårta TILL frukost.. mmm mums!! Någon timme senare träffade jag Frida inne i stan och vi fikade och hade väldigt mycket att prata om, såå jag tror vi hade behövt många fler timmar att ta igen, men det kommer ju fler dagar till det =) Vi hälsade även på Angelica, det var också väldigt härligt att få se hennes ansikte  =) När jag kom hem så hade jag fått brev från posten att mina lådor från Holland hade anlänt till Ystad, såå YES jag fick mina fina paket till innan jul i alla fall, men jag ska hämta dem imorgon!! Och nu ikväll så kollade jag, Julia och mamma på Björn Gustavssons samlings dvd från hans tid på scenen. Jag fick den i julklapp förra året, men det tog mig nästan bara ett år att se den, det är ju i alla fall bra jag gör framsteg :D

Nää nu ska jag sova, för imorgon bitti ska jag följa med mamma in till stan så jag kan hälsa på Clara!!! Gonatt alla sköna xxx


- Lucia i Hague

Jag tror ju bestämt att det kommer bli en vit jul här i Holland med tanke på hur mycket det har snöat inatt.. och utan förvarning kom det, eller jaa ingen tänkte kanske på att varna mig :D

Igår gjorde jag Simrishamnbon Linnea sällskap när det var Lucia firande i Hague, det var väldigt mysigt. Det bjöds på glögg och pepparkakor, vilket satt väldigt fint. De tände även julgranen. Och de holländska luciatåget sjöng svenska sånger, ganska kul!

Denna veckan har gått väldigt fort och jag har träffat många vänner. Min kära vän eveliina åker tillbaka till Finland imorgon, så jag hoppas jag får chansen att kunna åka hem till henne ikväll. Kanske inte världens enklaste med tanke på all snö, för då slutar i stort sett hälften av all trafik, så man måste planera lite bättre, och det är inte så jäkla kul att cykla i snö, det är ju svårare än jag trodde. och det är inte heller så kul att gå i en halvtimme för att komma till stationen. och jag har inte ens mina super skor hemma, hur klok är jag på en skala?! Aja jag hoppas i alla fall på att kunna komma till Hague för att se henne =)

Nu ska jag göra en ny kopp te och mysa ner mig i soffan, Ha en bra fredag!


- 13 december

Där ser man... jag kollade upp idag IGEN var man kan köpa Senseo maskiner, tydligen överallt förutom i Sverige.. så jag ska ju lätt ta en tur till Danmark för att köpa en! För först hade jag planerat att köpa med en Senseo härifrån Holland, men det blir ju ett jäkla konkande, och man kanske inte ens kan ta en sån på planet, det är ju riskfullt både i handbagaget om den inte kommer genom säkerhetskontrollen och den kan ju gå itu om den ligger i resväskan. SÅ Danmark it is!!

Så alldeles strax dra till gymmet för ännu ett spinningpass, det var ju ända sedan onsdags jag var där sist..
Denna helgen har varit riktigt fantastisk, har fått spendera dagarna med Eveliina. Hon åker hem för gott denna veckan, och det känns ganska jobbigt eftersom det mesta jag gjort här i Holland har varit med henne! Men jag ska nog klara av några månader till =)

Idag är det Lucia, vilket är kanske ett av de mysigaste tillfällena på julen tycker jag. Och så visar det sig idag på själva Lucia dagen att det inte firas här i Holland, ganska tragiskt! Dock tänkte jag inte på att fråga det innan, men det hade ju inte gjort någon skillnad.

Min dator bråkar med mig varje dag nu, och jag blir bara så trött... jag vill göra slut med min egen dator, jag får se hur länge jag orkar med att han honom i min famn... Men än är han inte död..

Hoppas ni alla haft en trevlig Lucia!!! För er information så är det idag 20 dagar kvar av min tonår, det är både roligt och tråkigt! =)
Såå nu måste jag cykla så jag inte kommer försent!!!


- Celebration day

Av någon udda anledning så började "Celebration" med Madonna spelas på min iTunes efter jag skrivit rubriken.. lite läskigt faktiskt..

"Nu" STRAX... ska jag dusch för att göra mig iordning till kvällens festligheter. Idag är det nämligen Eveliinas födelsedag så det ska vi fira med utgång i Den Hague, och jag är festsugen till 100%.

Idag sov jag kanske länge, och jaa klockan är redan över tre och jag sitter fortfanande i sängen, men det är min lediga dag och har inte orkat göra någonting, men är att dega i sängen och kolla på film. Jag såg en action/komedi som heter "The Losers", och jag rekommenderar den starkt, riktigt bra var den! Faktiskt vet jag inte riktigt vad det var som gjorde den bra för det var inga skådespelare jag kände igen.. Men ge den en chans den var som sagt väldigt bra!!!

Jag ska nog ta något att äta, så det inte blir en sådan 14-årsfylla för ikväll ska vi ha roligt hela kvällen och natten lång! Innan jag åker till Eveliina så ska jag gå in på MediaMarkt och se om de har andra säsongen av Full House för samma pris som den första säsongen, 12 € är inte så farligt :D

Ha en underbar lördagkväll <3


- Bra dag eller vad?!!!

Idag har jag bara en sådär helt jäkla bra dag! Nog för att alla andra dagar också brukar vara väldigt bra, men idag känns allt så jäkla rätt bara :D Jag fick sova ändå till tolv om jag ville, vilket jag gjorde också, man måste ju uttnytja de lediga mornarna när man väl får de, vilket inte är ofta! Och sen att det råkar vara väldigt fint och varmt (fem grader) väder idag och snön är väck! Alla mina favoritlåtar spelas på SkyRadio! Min vän berättade för mig igår att hon hittat en lägenhet till mig som råkar ha väldigt bra läge (precis ovanför hennes lägenhet), och det kändes som ett väldigt bra erbjudande, så inatt och nu har jag sökt lite olika jobb för fullt på den aktuella orten, så nu är jag väldigt lycklig! Så det sista jag behöver nu är ju att alla pusselbitar faller på rätt plats, men om de inte gör det så löser allt sig säkert ändå!

Nu ska jag skutta vidare tillsammans med mina lyckotankar!


- Sinterklaas komt naar thuis vanavond

Sinterklaas festen i fredags var helt fantastikst kan inte riktigt förklara det, tänk vad vuxna gör för barnen här, jag blir helt tårögd bara jag tänker på det :')

Idag är det en stor dag för alla småbarn.. och även för mig eftersom jag är väldigt nyfiken, och idag är även sista dagen för Sinterklaas i Holland och imorgon åker han hem igen till Spanien. Och då kommer tomen hit istället! Så vi får väl se ikväll om jag varit snäll nog!





Det har nog tagit mig en tid att inse att jag totalförälskat mig i Holland, för mig är det som att vara förälskad i en kille. "Han" har sin egna speciella doft som gör att jag får fjärilar i magen (och jag menar jag känner den mystiska doften hela tiden, jag måste ju ha miljontals med fjälrilar i magen vid detta laget!). "Han" är enkel och lär mig nya saker varje dag, och jag har "han" runt mig varje dag. Och jag har träffat så många fantastiska människor tack vare denna "Mr Holland".
Om jag ska vara ärlig så tror jag att Holland är mitt nästa call. Och jag kommer definitivt ge det en chans efter jag är klar med min au pair tid här. Även om det ibland är jobbigt att inte se familj och vänner så ofta, så kan jag ändå komma hem oftare när man inte har någon annan man är beroende av, så jag kan ju alltid komma hem oftare på besök, och de tär ju faktiskt inte så dyrt, bara man planerar det! Jag vet att jag saknar Holland fruktansvärt mycket, bara när jag är hemma på besök. Jag älskar Holland för här kan jag vara precis den jag vill, och för att säga vad jag tycker, så gillar jag den personen. Här är det ingen som dömmer mig för den jag var och vad jag gjort, det känns bra, och jag mår bra!

Nu ska jag stääda lite sen ska vi åka til Johan en Femke för lite firande :D Ha en trevlig söndagkväll och andra advent!


- Årets julklapp

Okej =) Lussekatterna blev väldigt bra trots att jag fick göra det på mitt egna lilla sätt, jag hoppas bara Shir och Jeff också tycker dem är goda. Barnen har redan fått prova dem och de tyckte de var väldigt goda, eller jaa det var i alla fall vad det sa, och barn brukar vara ärliga när det kommer till kakor ^^
Tack mamma för du skickade saffran till mig så jag också kunde få till lite julstäming här i huset, nu är det bara granen som ska fixas, och den kommer nämligen upp redan nästa vecka vad jag hört, riktigt mysigt!!

Lussekatter :D

Jag gjorde lite researces om årets julklapp eftersom jag inte hört något om det alls och dels för jag var ganska nyfiken. Min gissning var väl att det var något tekniskt men mer kunde jag inte gissa. Och visst var tekniskt rätt, årets julklapp skulle vara surfplattan även kallad Ipad. Varje gång jag kommer till MediaMarkt går jag alltid och provar den för det är faktiskt ganska häftigt!! Men egentligen... Var och när ska man använda den?? Den är ju långt ifrån praktisk till skolan eller något, men kanske när man är på resande fot som den är praktiskt för det tar ju verkligen inte stor plats i väskan =)
Sen tog jag också friheten att kolla Årets julklapp från de andra åren för det är ju alltid kul att friska upp minnet.. även om det inte är en superviktig sak man måste veta, men kul! ^^ Jag kommer speciellt ihåg två års julklappar och det ena var med Pokersetet och även året med Tamagotchi! Någon som kommer ihåg något speciellt år?

Här kommer listan för de intresserade!

1988 - Bakmaskin
1989 - Videokamera
1990 - Woken
1991 - CD-spelaren
1992 - TV-spelet
1993 - Parfym
1994 - Mobiltelefonen
1995 - CD-skivan
1996 - Internetpaketet
1997 - Tamagotchi
1998 - Dataspelet
1999 - Boken
2000 - DVD-spelaren
2001 - Verktyget
2002 - Kokboken
2003 - Mössan
2004 - Den platta TV:n
2005 - Ett pokerset
2006 - Ljudbok
2007 - GPS-mottagare
2008 - En upplevelse
2009 - Spikmattan
2010 - Ipad


- Lussekatter och nedräkning!!!!!

Dagen började i princip med att springa runt i mataffären (orkar inte riktigt gå in på detalj hur jag vaknade ;) för att hitta ingredienserna till lussekatterna jag skulle baka idag, och det tog en jäkla tid för jag hittade ju inte jästen!!! På holländska heter det "gist" och när jag väl fick tag på det så var det pulver jäst(?) och hur sjutton använder man pulver jäst tiil lussekatter?! Så jag fick helt enkelt improvisera, och det visar ju sig snart hur bra ifrån mig jag gjorde. Jag har precis rullat dem så nu ska de jäsa ännu en halvtimme. Men när hela degen jäste för en stund sedan var degen inte större än innan hela degen skulle jäsa, så vi får väl se!!
Idag kommer Sinterklaas och hälsar på, på Damians judo så vi ska dit och fira lite ikväll, det blir säkert skoj! Snart är ju hela Sinterklaas traditionen över och då träder nästa tomte in i landet. Och jag måste köpa en chokladkalender, jag måste ju hålla räkningen till julafton :D
och inte nog med räkning, vet ni vad det är för dag idag?????!!!!!! Jag vet för jag håller alltid räkningen, det är inte mer än en månad kvar nu till min 20 årsdag, HELA 30 KVAR ATT VARA TONÅRING! Det är alltså nu jag ska leva livet och vara galen!! För jag kan ju tänka mig att när jag fyller 20 blir allt så seriöst och helt allvarligt... hahahha nejdå det tror jag inte alls, det innebär bara fler möjligheter, JAG KAN JU GÅ TILL SYSTEMET hahahha

Här är en goofy bild från min 19-års födelsedagsfest



Och... jaaaa jag skrev ju igår att jag skulle göra Rocky Road idag men Dumle-Fazer är ett svenskt-finskt märke så det hittar man inte här (kanske på IKEA, men så långt ska jag inte åka idag) så jag får göra det en annan dag!

Hoppas ni har det bra där hemma! Här är temperaturen precis under nollan och fortfarande 2-3 cm snö, helt okej!!! Hur är vädret där hemma i backiga Skåne? :D


- Såhär en torsdagkväll

Lite egoistiskt säger jag att jag är väldigt stolot över mig själv för att jag verkligen tagit tag i mitt stora problem med mina mobiler. Så min svenska mobil är nu upplåst så jag slipper springa runt med två mobiler. Så alla som läser detta kan numera inte ringa till mitt svenska nummer. Min holländska telefon var nog den svåraste mobil jag någonsin behövt handskas med så efter nästan fem månader senare tar jag tag i problemet :D Framsteg gör jag i alla fall!!!
Efter en dags uppehåll med snö, kommer det igen men det är fortfarande inte så mycket, men minusgrader är det, så jag håller mig inne! Idag fick jag också ett kuvert från mamma med Saffran så jag har redan bestämt mig för att använda det imorgon och när jag var inne på recept.nu så såg jag receptet med rocky road så det har jag också bestämt mig för att göra om jag hittar alla ingredienser, men det ska nog inte vara några problem. För att komma in i rätt stämning är julbak alltid en bra början =)
Och senn jag skrev sist har jag hunnit köpa mig ett par otroligt sköna vinterskor, man skulle väl kunna kalla dem eskimåskor och det mest populära märket är väl Ugg om jag inte har helt fel för mig, men de är så himla dyra så jag nöjer mig med budget skor. OCH jag har dessutom bokat en resa hem till min födelsedag och stannar hemma några dagar efter det med, ska bli skönt! Men jag hoppas ju att snön har gått bort lite, dock tror jag att den önskan inte riktigt kommer gå in, man kan ju alltid hoppas =P

På lördag är det Damians 6-årsdag och på söndag kommer Sinterklaas och besöker alla hem, så jag får väl se vad han kommer läsa om mig i hans stora röda bok, om jag varit snäll eller inte! Ha en bra kväll snart ska vi äta Lasagnette Verdi!

Här är Julia med Sintaklaas med hans häst och Zwarte Piet


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu