- Dags att lära sig på allvar.. sååate

Idag var jag helt säker på att det var den första oktober, har ingen aning varför egentligen. Men insåg det när bilarna på gatan inte hade bytat sida som de gör varje 1:te och 16:de varje månad. Varför jag ville att idag skulle vara den förste finns det ingen förklaring till, så jag kan lika bra ge upp detta lilla ämnet.

Var ledig idag också så sov lääänge, härligt!

IDAG införskaffade jag mig ett par otroligt snygga skor, kollade på dem igår och bestämde mig för att köpa dem om de fanns kvar nästa gång jag kom till stadscentret, men jag kunde helt enkelt inte vänta till helgen, för jag var bara tvungen att ha dem :D Det stod mitt namn på skorna (okej, inte ordagrant, men ÄNDÅ).
Jag tog även et tur till gymmet i förmiddags och där var sååå mycket folk så jag kunde inte göra de övningar jag brukar göra. Där var någon klass eler liknande för alla i stort sett hade samma kläder på sig, gissar att det är det sport college som är bara en bit ifrån. Jag kan ha fel, det är bara en vild gissning. Jag funderar på om jag ska dra till gymmet igen om en 35 minuter för då hålls ett pilates pass. Eller så sätter jag mig vi datorn och gör en extra lektion i Holländska. Btw (by the way, för er som inte vet) Så hittade jag en jättebra hemsida där man kan lära sig massa olika språk och de använder sig utav väldigt bra metoder så jag tror faktiskt jag kan lära mig något från den hemsidan. Har provat ett antal hemsidor men denna är den enda som kommer funka har jag insett. Så förhoppningsvis lär jag mig detta språket nu efter mycket hjälp från den hemsidan.
När jag var i stan idag så köpte jag också min första holländska bok, dock var den för barn men där var mycket text så det kommer vara till stor hjälp det också, det var en samlar bok av H.C Andersens mest kända berättelser, kan väl gissa att där är mellan 15 och 20 berättelser.

Okej jag har nu bestämt mig för att dra till gymmet, så ska dricka upp min Cappuccino och gå upp och byta om! Vi ses, goedeavond!

- Lediga dagar är aldrig fel

Idag har jag varit ledig. Jag fick reda på det igår så hade inte så mycket tid att planera något med någon vän. Så jag som länge idag och sen när jag väl vaknade städade jag rummet en aning och drog direkt till gymmet. Det var väldigt lugnt där, eller ja på dagarna är det väldigt lugnt och inte så mycket folk så då har man alltid tillgång till alla fitness maskiner och slipper vänta. Så när jag är ledig om morgonen går jag dit för fitness och på kvällen går jag dit för att vara med på ett av alla passen som erbjuds, ibland går jag till och med på två!
Sen gick jag in till stadscentret efter att ha duschat och gjorde lite ärenden. Hittade även ett par väldigt snygga skor så om de är kvar i min storlek denna helgen ska jag nog köpa dem =)

Väl hemma igen, kom Femke och Beau, och Johan kommer senare, Jag tror vi firar att Jeff har blivit befodrad på jobbet. Så det blir massa mat och trevligt sällskap och det kan inte bli bättre än så, ha en fortsatt trevlig kväll allesammans =)

Det har varit en perfekt dag helt enkelt :D

- Feeling the moment

Michael Buble spelas just nu på SkyRadio och när den spelas så passar melodin in perfekt i tillfället precis som i en film, har hänt mig ett flertal  gånger den senaste tiden, även andra låtar också. Allt känns så perfekt när låten passar in. Är jag den enda som känner så?

Jag har precis gjort klart Mon Chou tårtan, som jag blev så förskräckligt förälskad i när jag kom hit. Så gjorde ett försök själv nu, och om jag lyckas så ska jag bjuda på den hemma när jag väl kommer hem det lovar jag, om jag kan ta med mig ingredienserna genom säkerhetskontrollen, har jag tur så går det! Det är inga ingredienser som jag någonsin hört talas om så vet inte om det finns. Men i alla fall det är väldigt billigt här så kan ju lika bra försöka =).

Ska försöka underhålla Davina nu tills hon ska iväg till sitt "dagis", skulle ju inte riktigt vilja kalla det dagis eftersom hon går dit 2x2h per vecka. Men kallas det också dagis så ger jag mig väl ^^ Jag tror jag läser en stund för henne, de tär en bra lösning, så får jag lite lästräning idag också!


- When september ends

Jag säger bara att gårdagen var väldigt rolig, även om det blev lite kortare än vi tänkt, men det gör inget. Idag har jag och Eveliina bara segat och ätit makaroner och kollat på de nya Gossip Girl avsnitten igen. Jag längtar tills det nya avsnittet kommer nästa vecka!!! När jag sedan körde Eveliina till tram stationen så var det så fint väder så jag bara ville befinna mig ute. Så jag tog min mysiga kofta när jag kom hem och stoppade musiken i öronen, sen bara gick jag ut i Z'meer det var så mysigt och jag är väldigt glad jag tog initativet att gå ut, för man vet ju inte hur många soliga/varma dagar det finns kvar detta året, sen är det ju ett tag till våren igen. Jag tog en massa bilder också när jag var ute och promenerade, jag lägger upp några stycken, hoppas ni gillar dem! Ha en trevlig kväll.














- Halva dagen kvar .. =D

Det är ganska äckligt men jag skulle vilja jämföra min lösa nagel med en lös tand, det är något fruktansvärt. För någon dag sedan fick jag känslan av att naglen kanske inte kom till att trilla av ändå, men jag hade jättefel... uhhg!!

Jag och barnen kom hem från inomhus lekplatsen för en timme sedan. Så vi var i stort sett på lekplatsen i fem timmar, och jag har aldrig upplevt att tiden gått så fort i hela mitt liv. Visst tiden går väldigt fort redan men det var som att kliva in i en värld utan tid och klockor. Och sen när vi kom ut igen hade det gått vad jag trodde sådär två timmar men det var FEM!! Nog för att vi inte hade en tid att passa men ändå..!! Vi körde till affären och jag handlade saker till middagen och sen lite annan rusdricka till senare ikväll innan jag och några andra tjejer ska ut här i Z'meer. Det är lite konstigt för här kan jag köpa precis hur mycket sprit jag vill, inte för jag uttnyttjar det fullt ut då, men sen blir det väldigt jobbigt när jag kommer hem till Sverige igen och ska festa där. Det är tur jag snart fyller 20. Men principen är ju precis som att åka över till Köpenhamn och handla sprit och sen komma hem och inte kan handla där... bla bla bla...!!

Tiden går fort när man har roligt. Nu väntar jag på att Eveliina ska komma, vi ska äta med barnen, sen kommer nog Shir och Jeff hem. Sen ska vi äntligen ut och festa, gud vad jag har längtat. Hej hopp dags att hämta Eveliina vid tram stationen!

Skål (okej jag ska först hämta henne, sen kan vi skåla) Prost!!

- Det var bara sex veckor sedan...!

Igår åt jag som en häst igen, inte så ovanligt, men mat är ju så gott! Eftersom jag åt så mycket bestämde jag mig för att vara duktig och ta en tur till gymmet. Där bjöds det på BodyPump, men det visste jag vi redan så därför stack jag dit. De BodyPump passen har hjälpt mig att bygga muskler mycket fortare än vad jag trodde var möjligt, så jag försöker gå på det åtminstone en gång i veckan och även ett spinningpass i veckan. Det finns inte så många tillfällen med de passen men det är dem som ger allra mest tycker jag, och det är ju mycket träning jag är ute efter. Så när jag inte kan gå på BodyPump eller spinning kör jag på Zumba så mycket som möjligt och även styrketräning ett antal gånger i veckan. Det enda som gäller nu är väl bara att jag följer de mål jag lagt upp för mig själv, och än så länge tycker jag väl att jag har lyckats med det! 

Jag är väldigt glad idag, inte för jag inte är det annars men idag är det lördag och imorgon är det söndag(!) och då är jag ledig vilket betyder att jag kan gå ut och festa, get waisted, and dance all night long! Det var som sagt bara sex veckor sedan jag kunde göra detta senast. Jag ska med Elianne ut och har även bjudit med Eveliina, så det kommer bli en toppen dag/natt. Som varje gång man ska ut och festa har jag problem att välja kläder, men dagen har precis börjat, eller jaa det var tre timmar sedan jag gick upp men ändå! Aja dagen är ung så har gott om tid att bestämma mig, men vet likaväl att jag kommer stå och vela framför speglen ända tills vi verkligen måste gå. Det är väl mig upp i dagen att inte kunna bestämma kläder, men jag kan väl misstänka att jag inte är den enda med det problemet, om vi nu ska kalla det problem... nää det gör vi inte!!

Idag tar jag hand om barnen tills ikväll när Shir och Jeff kommer hem från en fest (som kommer pågå under dagen). Och jag ska för första gången utnyttja det stora lekplatsen som är inomhus så barnen kan springa av sig och leka i timmar. Så kan jag plugga lite holländska, läsa lite barnböcker och försöka översätta (alltid en bra början!), och kanske se en film.

Dags att göra sig iordning nu innan vi åker. Jag lovade att vi skulle åka lite efter 10am när filmen de tittar på är klar. Så ha en underbar lördag för jag har spått att min dag kommer vara helt toppen-kanon-underbar... vi får väl se :D

Doei

- Där såg jag livet passera

Det är inte varje dag man cyklar till stan endast för att handla schampo. Idag var den dagen för mig! Jag cyklade precis där jag brukade, där finns vägar (inte så ovanligt), hus-hörn(!), kanaler (jag är ju för tusan i Holland!) Hahah okej detta låter lite överdrivet, så illa var det faktiskt inte ^^ I alla fall jag cyklade och helt plötsligt kom en bil backandes i väldigt hög fart runt ett hörn och där kom jag med min fina cykel. Det var ju tur att bilen HANN se mig för när den väl stannade var jag inte många cm från bilen, eller jaaa bilen från mig! Jag blev så rädd så jag trodde jag skulle svimma, och jag tror inte jag var långt ifrån heller... chips pommes!!!

Aja jag fick mitt schampo och i övrigt har det varit en bra dag, har till och med hunnit vara en runda på gymmet. Har varit duktig och lagat Macaroni Carbonara... mmm lekker!

Nu ska jag Wii bowla med Damian sen är det läggdags.. för dem och inte mig ^^ haha Ha en mysig kväll


- Finns bara en sak att säga nu

Jaa det stämmer helt korrekt!! Det enda jag kan säga just nu det är precis det här: GOSSIP GIRL ÄGER NÅGOT FRUKTANSVÄRT! Har precis börjat se fjärde säsongen. Det tog mig evigheter innan jag ens ville se på serien för det "verkade" så förmycket med all överklass, lögner, spel mm, men nu kan jag verkligen inte slita mig från serien.. Inte för jag vill ha det så men det är så intressant att se och att livet säkerliggen kan vara så för någon här på denna sköna jord. Och det är väldigt underhållande. Och jag älskar modet, alla karaktärer har olika sorters stilar och man vill ju inget hellre än att härma det, men jag tror aldrig jag kommer lyckas med det :P

Nu ska jag sova en stund, welterusten!


- Du klarar det ända till mål, förhoppningsvis!

Den supergoda middagen satt som smeck!! Det hade ju varit en perfekt avslutning på dagen om det sedan hade blivit en go film och mycket tilltugg.. men så tänker inte jag avsluta kvällen.. eftersom jag åt så kolosalt mycket mat! Det ser seriöst ut som jag är gravid (dock för tusende gången). Jag tar en sväng till gymmet, för det är ett måste med tanke på hur mycket jag åt. Och eftersom jag inte kunde gå på zumban eftersom vi precis ätit då, så ska jag ta passet efter vid 8pm och då bjuds det på spinning i en HEL timme... mmmm härligt!!!  Nu ska jag värma upp den första cyklet till gymmet :D Vi hörs


- Rubrik?

Kaffe och gym har blivit en stor del av min fritid, dels att träffa människor som kommer från världens alla hörn, och det gör mig väldigt inspirerad av att verkligen åka världen runt, även om jag haft den drömmen innan men i alla fall! Jag vet i alla fall en sak som jag önskar mig i present en gång och det är en Senseo-kaffemaskin, och tusen pads.. haha men vad jag vet går det inte riktigt att titta i Sverige.. men jag ska ta en närmre titt när jag kommer hem om, om ett tag!

Jag sitter här och försöker komma på något kul att skriva om men min fantasi är inte så värst bra känns det som för tillfället. Davina har i alla fall kul med att hoppa i soffan, och när hon gjorde det sist slog hon huvudet och hennes öga blev först blått sen gult i en hel vecka så jag ska vääl inte låta det hända igen. Och Damian har kul där ute med att titta på en gammal man som står och tvättar sin bil på gatan, de pratar och han ser väldigt road ut.

IGÅR...

... träffade jag några tjejer som också Au Pairar här i Z'meer och vi bestämde att vi ska ut och festa på lördag, och jag ska visda barerna för jag är den enda som varit ute och festat av alla tjejer så jag blev vald till "festguiden" men det gör mig inget =) Jag är ledig på söndag för första gången på ganska länge så det ska festas!!! :D

... såg jag även filmen The Karate Kid (2010) och den var bra tycker jag väl.. men det kändes ganska självklart hur filmen skulle sluta. OCH jag borde egentligen inte säga så mycket vad jag tycker om filmer för jag jag har en viss tendens att avslöja filmens handling även om det aldrig är min mening. Men jag kan säga att jag gillade filmen mest för miljöerna, det är något man inte ser varje dag. Så filmen får 3/5.. och jag måste påpeka att mamma-karaktären Taraji P.Henson inte var den bästa.

Nu ska jag göra mig ännu en kopp kaffe, och sen bestämma mig för vad jag ska se för film ikväll efter jag lagt barnen i säng =) Ha en fin kväll hemma i soliga Sverige =)

- Zondarrrrrrrr

Hahah jaa det betyder söndag på holländska men stavas "zondag".. men g:t utalas väldigt mycket RRRRRR. Idag gick jag upp med barnen och det hände väl inte något speciellt idag. Damian var ute och lekte hela dagen så såg honom två timmar i morse och nu två timmar ikväll, nu ska trollen sova! Jag och Davina har kollat på Bambi och även På andra sidan häcken.  Vi har busat väldigt mycket idag och vi har även bakat banankaka så det mumsar vi på nu eller gjorde det precis...! Ikväll har jag även kollat klart på filmen Salt med Angelina Jolie, jag skulle vilja ge den 3,5/5 så den var väldigt bra men kändes som en "chick-Bond" film, och att den klena människan kan klå ner så många stora killar, det känns inte riktigt som det går ihop.. aja den var bra i alla fall så jag rekommenderar er att se den :)

Känner mig inte riktigt på topp, men är ganska förkyld. Är ledig imorgon så ska sova ut..? Eller så ska jag ta mig till gymmet och vara med på pilates passet och ha lite styrketräning efter. Jag har en bekännelse och det är att jag bara varit på gymmet fem gånger denna månaden, så det betyder i princip att jag gått dit var fjärde dag. Och om man kollar på augusti månad så gick jag dit VARJE dag från den dagen jag började den 12:te och jag checkade in 19 gånger.. Detta har ignet med att  jag inte orkat att gå dit (eller jo lite med tanke på att jag blev förkyld). Men jag har också tagit hand om barnen lite mer, så det är nog lite den avgörande faktorn. MEN det stör mig inte ett dugg för jag älskar att vara i detta huset.

Eftersom jag är ett sånt film freak så ska jag kanske ta och börja berätta vad jag ser och vad jag rekommenderar :P Nog för att jag redan berttar vad jag ser... ni måste ju tro att det är det enda jag gör här!! :D Jag har sett exakt 60 filmer sen jag kom hit ... och JAAA jag har skrivit ner alla :D haha

Nu ska jag välja en ny söndagsfilm så vi får se vad det blir, ha en mysig kväll!! :)


- Översikt

Det var ju ett tag sedan nu som jag skrev.. men har väl inte riktigt orkat och har väl inte kännt att det varit något superintressant som hänt denna veckan.. trots att den gått sjukt fort!!!!! I min bok som jag sätter/skriver in allt möjligt som jag gör och får. Där har jag ett blad med alla veckor på året som jag kryssar för varje vecka som går.. det känns som jag kryssar för en ruta varanan dag eller något för tiden här går något fruktansvärt fort, det är läskigt men har lärt mig leva med det så snart är jag gammal om det fortsätter såhär, men tiden går ju ändå så vad ska jag göra?? =)

Jag kan ju göra en liten snabbspolning av veckan!! :P

Måndag: Shir och Jeff kom hem från sin lilla semester. De hade med sig en väldigt cool kaffemaskin (i love it).
Tisdag: Jag var ledig, så sov ganska länge och hade bestämt med Shir dagen innan att gå till doktorn att få mitt finger kollat. Så det gjorde jag. Hade inget brutet men jag fick hjälp med att få ut boldet från fingret, dock fick jag mycket bättre resultat när jag gjorde det själv, med en nål. Jag kommer tappa naglen (INOM NÅGON MÅNAD, väldigt typsikt!). Senare på eftermiddagen åkte jag till Den Haag för att träffa Linnea, hon kommer från Simrishamn, roligt sammanträffande. Vi gick runder i DH och vi åt väldigt god pizza någonstans, sen tog vi oss friheten att åka till Svenska Ambassaden för att rösta (hade dock ingen aning om detta valet, så det är tack till Linnea för att hon informerade mig om det!).
Onsdag: Jag var ledig idag också, så sov ut till klockan var 11am. Sen gjorde jag mig iordning för något jag inte hade planerat så när jag väl planderade att jag skulle ringa Eveliina, Ringde hon mig! Så jag tog mig till DH och träffade Eveliina och en annan tjej Leena. Vi gick runt på stan ett tag sen tog vi en tram hem till Leenas lägenhet för att äta lite och vi snakcade länge. Sen på kvällen åkte jag hem igen och cyklade till gymmet, men det gick inte så bra för jag var väldigt förkyld så det kändes inte som ett lyckat pass.
Torsdag: Jag görde Damian till skolan, hela skolan skulle på Zoo idag så de skulle vara iväg hela dagen och någon timme längre än hela skoldagen. Jag kollade på säsongstarten på både Gossip Girl 4 och One Tree Hill 8.... LOVE på det!!!
Fredag: Jobbade till 5pm ca. Sen snabbade jag mig till gymmet, var där ca en timme. Sen snabbade jag mig hem igen för skulle träffa de andra Au Pair tjejerna som också bor i Z'meer. Lite efter 7pm cyklade jag och hittade till kinarestaurangen direkt :P Det slutade med att det bara blev jag och Laure på restaurangen, men det var itne så bara för vi hade väldigt trevligt. Förjde sedan med henne hem till sitt vilket var 200 meter från restaurangen. Vi såg klart på filmen Kick-Ass som jag hade börjat se tidigare under dagen (sjuk film, btw!) Sen såg vi även filmen It's Complicated (hahah den var riktigt bra).
Idag lördag: Har barnen varit riktigt snälla, nog för att jag knappt sett Damian överhuvudtaget. Men Davina har varit väldigt söt idag så i har varit vid dammen och mata ankorna och även ätit väldigt god glass. Jag måste påpeka att de har så många andra roliga glass sorter här, LOVE på det också :P Så ska snart påbörja pannkakorna som jag lovat att göra till barnen ikväll. =) Jag är sååå snäll, jag vet!!

Ikväll kommer Elianne in och vi ska se på film, och det var ett tag sedan vi träffades så vi har mycket att ta igen!!

Någon som har något bra film förslag till ikväll eller överhuvudtaget?

Här kommer lite bilder från veckan som gått!!









- Onsdag

Idag har det varit en bra dag, sov ut och gjorde allt väldigt stillsamt och lugnt. Träffade Eveliina i Hauge och även Leena. Vi gick runt i lite olika affärer och snackade i massor, och det gillar jag!!! Nu är jag hemma igen och när jag väl kom hem så väntade ett paket från H&M på mig så nu har resten av min beställning kommit, efter en hel månads väntande, men det var det värt. Jag fick också ett inte så roligt meddelande, men jag försäkrar mig om att allt kommer bli bra till slut oavsätt hur illa det är eller hur bra allt är.

Nu ska jag snyta mig :P hahah Ha det bra alla mina kära vänner

- Sorry

Jaa det är såhär att jag kommer nog inte vara sådär jätte high på att skriva blogguppdateringar eftersom jag har ganska mycket pain i mina fingrar. Jag berättar mer om det en annan dag när jag kan skriva snabbare och det inte behöver ta mig en timme att skriva det. jag blev klämd i en dörr, så nu ser några av mina fingrar ut som tjocka korvar bara för att ge er en konstig liknelse. Jag har en äklig känsla av att jag kommer tappa ena naglen för den är riktigt blå, och jag har haft sjuk smärta så jag inte kunnat sova ordentligt senn dess så har varit ganska sömnlös de två senaste nätterna. Nä nu ska jag sluta klaga och vara lycklig att jag lever :) Ha en bra ledig söndag för er som har det :P

Doei

- Fredag

Idag har det varit en bra dag helt enkelt, barnen har varit snälla och allt har flytit på, precis som det ska när man har en bra dag, och det kan jag definitivt intyga :D Dessutom är det fredag, och eftersom jag inte kan gå någonstans och dessutom har tre barn att ta hand om så ska jag fira mig fredagkväll(efterbarnen är i säng) med ett glas vin och en bra film hoppas jag! Just nu sitter barnen i badet och jag sitter precis utanför och tittar på fint, med datorn i knäet för det hade kunnat bli lite långtråkigt att bara sitta och vänta :) Här kommer lite bilder från dagen! Jo.. brownisen jag gjorde i morse blev lite brända men de var fortfarande goda, och barnen älskade dem... men imorgon när vi får besök av Eveliina ska jag göra dem igen men inte lika länge i ugnen :D

 





Damian, Davina and Ruby

Nu en timme senare är barnen lagda, men de sover dock INTE! Men jag ska låta de vara det är inte varje dag de har Ruby och sover över. Och jag vill inte vara en tråkig stora syster och gå och skälla på de hela tiden för de behöver sova. Det är ju trots allt lördag imorgon, så jag ska itne förstöra deras kväll, inte för jag gör det annars men nu när de har besök ska jag låta de smyga runt lite och vara hemlighetsfulla och prata en massa hemlisar.. haha de är ju i alla fall inte diskreta =)

Nu är vinet upphällt och jag ska inte göra mer än att kolla på film =) ha en trevlig kväll!! Doei


- Mums filibabba

Idag stod klockans alarm på 7am och det var enkelt som vanligt att gå upp. JA det är sant det var väldigt enkelt för jag har kommit in i sånna träningsa rutiner så jag behöver inte sova lika mycket, ibland är det jobbigt dock för jag kan inte somna om kvällarna men ändå kan jag gå upp nästintill hur tidigt som hellst. Vilket är väldigt bra dock, men det har aldrig hänt i min historia innan. Jag känner mig välditg pigg och alert som aldrig förr, tack vare att jag tog mig an gymmet, och nu är jag mycket glad och jag älskar det gymmet! Där är så många roliga människor, och snygga killar(!) och jag blir starkare varje dag :D Lite måste jag ju skryta och det är ju att jag kan ta markant många fler kilo vad gäller mina armar och ben för den delen. Visst jag var kanske ganska stark i benen sen tidigare men mina armar var ju som sillar eller någon annan klen jämförelse.

Jag vet inte om jag skrivit det innan men denna helgen har Shir och Jeff 1-års bröllopsdag så just nu är de iväg på en liten lyxig semester här någonstans i Holland. Så jag har hand om barnen hela helgen, jag ser det som en ära och att de verkligen litar på mig med tanke på att jag ska ta hand om deras barn i fyra hela dagar. Visst jag kommer säkert vara trött efter de dagarna, men jag ser det som ett äventyr. Men det är itne så svårt att ta hand om dem bara man är bestämd så blir att bra och alla blir lyckliga (i slutändan) :D

Nu börjar det lukta gott från köket, nog för att jag redan sitter där, men när jag och Davina kom hem från att ha lämnat Damian i skolan så började jag göra Brownies och det var nog det enklaste kakan jag satt ihop, nu ska jag bara vänta och se resultatet (kommer lägga upp en bild sen också, om det blir bra förståss men det tror jag nog!) Nu ska jag städa lite =) Ha en underbar dag <3

Städa datorn? Jadå!!

Jaa det är vad jag gjort idag eller jaa det tog mig sådär endast fem minuter men vadå?! För några veckor sedan fick jag en dator-dammsugare till datorn och idag var första gången jag använde den. Jag köpte dock en egen när jag var i England tidigare i år, men glömde ju ta med den hit till sköna Holland.

Jag åkte in en sväng till Den Haag idag och träffade Eveliina, vi gick på KFC det var sååå himla gott. Det var andra gången i mitt liv jag åt där, första gången kommer jag ihåg mycket väl för då var jag i London med mor, Caroline och mormor Kerstin. Efter det strosade vi runder lite på stan eller jag på mågra av oändlig många gator, och man hittar alltid någon ny udda-unik affär. Och idag hittade jag en stor outlet med massa prylar. Det tog mig sådär en halv timme att gå igenom allt för där var så mycket att se och det var rätt mycket man ville ta sig med hem. Där fanns alt från pratyprylar, verktyp, köksinredning, data kablar, accesoarer och jaa mycket mer. Sakerna i affären kostade sådär mellan 0,5 € - 20 € och jag lovar att 4/5 inte kostade över 3 €.



Vid 6pm stängde alla affärer så då skiljdes jag och Eveliina åt. Och jag hade ingen tid att passa förrän 2 timmar senare så jag tänkte jag skulle hitta polisstationen där Shirley jobbade och jag visste att vi ett tillfälle någon vecka tidigare hade jag sett en station så jag började vandra dit jag tyckt jag såg den. Men jag gick i helt fel riktning men sen fick jag syn på ett annan liten polisstation så chansade och gick in där, och ibland har man tur :D Hon blev väldigt överaskad, men hade inte så mycket att göra så hon bjöd in mig bland alla poliser och jag fick fint sitta och dricka kaffe. Vi pratade en stund sen lät jag henne fortsätta med sitt, och då tog jag sikte mot central stationen. Jag var sen hemma lite i sju och har sen dess inte gjort väldigt mycket.

Strax ska jag se en film, men först måste jag berätta om en film jag såg igår :) Först såg jag Godzilla, vilket var väldigt länge sedan jag såg. Och Sedan efter det såg jag en annan film som heter "Dear John" filmen är reggiserad av Lasse Hallström och Channing Tatum och Amanda Seyfried spelar huvudrollerna(!), det visade sig att vara en väldans gråt film vilket jag inte hade en aning om men på något sätt kändes det jobbigt att se den för jag kände igen mig så mycket i historien. Det känns som jag har gått igenom det redan... OKEJ inte ordagrannt nu!!! Men ni som känner mig kanske känner igen det eller inte :)



Okej ha det bra alla nu ska jag bänka mig i soffan med någon bra film, jag dock inte bestämt än :P

Äpple och kanel och.... mobiltelefon?

Just nu sitter jag här och värmer mig med en riktigt varm kopp te med smaken Äpple och Kanel. Jag måste ju då påpeka att det är verkligen det godaste teét jag någonsin druckit. Så fort man smuttar på det får man ju känslan av äpple paj och det som är såå gott. Det får jag ta och göra en dag, bestämde jag mig nyss för :) Kollade precis klart på den 12 år gamla filmen "Godzilla"... någon som kommer ihåg den? jag gjorde allt för att komma ihåg hur filmen verkligen gick till innan jag såg den, men det enda jag kom ihåg var att det dök upp en enorm dinusarieliknande varelse som sedan lade hundra tals ägg.. sen minns jag inte mer.. MEN nu är jag klokare efter filmen. Och en sak som jag måste informera om det är ju att det är helt sjukt vad tekniken har utvecklats på de 12 åren, för man kunde ju se på mils avstånd vad som var "datagjort" som jag brukar säga! Idag är det ju inte ens självklart vad man kan tycka är "datagjort" och inte. Men en sak som jag också lade märke till det var ju att ingen hade mobiltelefoner. Och det är ju också lite sjukt att om filmen skulle utspelas för 12 år sedan så var det 12 år sedan som knappt någon människa (om den inte var rik förståss) hade en mobiltelefon. Och idag kommer man i stort sett på ett nytt sätt att utvecka mobilen på varje dag skulle jag gissa. Och varena litet barn har det.

Själv fick jag mig första mobil när jag var 12 år, mobilen jag fick var en Siemens och den kostade 295 kr... fråga mig inte hur jag kommer ihåg det, dock kommer jag inte ihåg vilken modell det var. Och jag har den kvar än idag.. (inte för jag använder den) men har den som ett "otroligt" fint minne av min första mobil :P Någon annan som kommer ihåg vilken som var er första mobil? Hahah kan ju vara kul att veta :)

Nu har mitt te börjat svalna.. lite tråkigt dock men jag blev ju helt insatt i ämnet här, så det spelar kanske inte så stor roll, men nu ska jag slå på en film till, får se vad det blir! Welterusten allesammas




Hösten är här

Sköna mornar är sköna rent ut sagt =) Jag fick lite sovmorgon idag eftersom Shir och Jeff skulle vara borta hela dagen inklusive kvällen. När jag väl kom ner så var det full rulle med att plocka in saker i lastutrymmet, för de skulle ha en spelning på stranden inför deras polisavdelning i Den Haag. När de åkt läste jag några sagor för Davina, eftersom hon frågade så snällt, för att nämna några så läste jag Törnrosa, Hans och Greta och Rödluvan :) Sen städade jag lite. Efter det hade klockan blivit så mycket så det var dags att ta bilen till Davinas dagis. jag hade sedan lite egen tid så bestämde mig för att åka till stadscentret och försöka hitta ett par höststövlar och efter ett långt letande, hittade jag ett riktigt fint par för 25 € så jag är nöjd med det köpet :D Kvällsmat införskaffade jag mig också så det blir någon väldigt god, pasta med fyllning och mängder med ost ikväll.... LÖVELY :D
Klockan var sen redan dags att hämta Davina igen och sedan Damian. Nu sitter barnen och kollar på film och jag dricker varm vit choklad dricka, något man verkligen måste prova!

Igår hade jag en väldigt bra ledig dag, fråffade först en tjej jag snackat med väldigt länge och nu har hon kommit hit som Au pair och bor i Zoetermeer, så jag behöver nu inte färda så långt för att träffa vänner =) Vi drack kaffe och gick en runda på morgonen. Sen skulle jag byta ramen som gick itu, och jag passade på att också köpa en ram till så nu har jag två ramar, den ena ser likadan ut som tidigare och nu har jag et till fast med familjen Hansson, den blev jättefin =) Vid tolv skulle jag befinna mig i Den Haag hemma hos Eveliina och lite sen blev jag men det gjorde inte så mycket, vi hade vädligt mycket att prata om som vanligt. Hon slutade jobba vid fyra så då bestämde vi att hon skulle följa med mig hem till Z'meer. För jag fick lite oväntat hoppa in och ta hand om barnen på kvällen, men jag erbjöd mig, och gjorde det som en vän, för jag vet att vem som hellst hade gjordt det om man hade frågat. Men jag pratar om det en annan gång, för det är lite jobbigt just nu, men det blir bra snart..

Nu ska jag göra mat till barnen, men det går ju superfort :D  Ha det bäst alla och här kommer lite bilder från igår :)

Ett vattentorn jag inte visste att det fanns i Z'meer men upptäckte idet igår =)


Utsikt från Eveliinas balkong

obs

Jag glömde skriva i fredag att det då var fyra månader tills jag fyller 20 år, alltså fyra månader till är jag ett stort barn, sen blir jag helt plötsligt en liten vuxen person. Egentligen spelar fyra månader ingen roll för jag det är bara personlighetensbeskrivningen som ändras inget mer.

Och igår var det två månader sedan jag kom hit, kan verkligen inte förstå att tiden gått så fort. Men jag får uppleva mycket, och förbereder mig framtiden en aning, lär mig språk och vara runt underbara människor som lär mig allt från jorden och ut i oändligheten.  Förhoppningsvis kommer jag på vad jag vill göra med mitt liv, om inte, är jag lika lycklig ändå :)


Det har varit en väldigt lugn dag idag, vi åkte på kalas, och det var mysigt. Jag har börjat kunna kommunicera lite mer med vuxna, men dock inte överdrivet mycket, men jag är stolt eftersom jag känner att jag gör framsteg och det är många som kommenterar det, så länge jag lär mig något nytt är jag lycklig!
En sak som jag verkligen älskar med detta, är att jag kan prata om allt med dem precis som om jag pratar med min allra bästa kompis, och då menar jag allt! Det får mig att känna oerhört mycket trygghet.

Damina and Davina

Kalas!

Idag eller jaa nu strax ska jag iväg med barnen på släktkalas (Shir och Jeff jobbar tyvärr), det ska bli så kul att träffa alla igen =)
Ruby fyllde 8 år i veckan och Wesley fyller 18 år nästa vecka, så det ska firas idag.



Ha en bra dag alla, nu ska jag rocka vidare :D

Det kan vända, och DET gjorde det!

När jag vaknade idag, ville jag bara somna om för jag kände på mig att denna dagen inte kom till att bli en bra dag för mig. Men somna om kunde jag inte så bestämde mig för att cykla till gymmet för att gå på ett Zumba pass- jag glömde allt och fick springa upp till mitt rum flera gånger, jag var så förbannad. Sen hittade jag inte nycklarna till förådet där cyklen står. Typiskt. När jag väl hittade dem kom jag till gymmet utan skada (som tur var). Fcik sitta och vänta en kvart på att någon kunde berätta för mig att passet var inställt för han som leder passet var sjuk. Så jag bestämde mig för att göra lite styrketräning men det visade sig att jag inte kunde det eftersom jag fick väldigt ont i armarna av det, antagligen  från gårdagen BodyPump pass... så det var ett misslyckat träningspass.. such!!! Det blev till att cykla hem igen. När jagkom hem och skulle sätta in cyklen i skjulet, så plockade jag upp nycklarna från väskan och då kände jag att HELA väskan var helt blöt, för jag hade glömt att skruva fast korken på vattenflaskan, så allt var blött förståss... Jag är aldrig på dåligt humör händer bara ett väldigt fåtal gånger om året.. Men idag trodde jag att jag skulle bryta samman.. Jag har ingen aning om var detta beteende kommer ifrån det bara dök upp utan förvarning. Jag hatar när det kommer, jag kan ju i alla fall bli förvarnad om det så jag kan varna omgivningen!! I alla fall såg Shirley att något var fel så jag bara varnade henne att varna barnen för jag skulle ta hand om dem under dagen.
När jag blev lämnad ensam med barne satte jag på en film direkt till dem. Så jag kunde snikra ihop ramen och bilderna jag framkallat. Jag lade in en bild på den innan idag. Men den ser inte riktigt ut så längre, den är i många delar nu eftersom jag tappade den, så får åka och köpa en ny nu inom någon dag.. such!! Jag ska köpa två, ska göra en med familjen Hansson också =) Halva dagen var i princip ett helvete för mig.

I vanliga fall brukar jag vara bra på att lugna mig själv, inte för att jag någonsin är stressad, och framåt eftermidagen kändes det aningen bättre så bestämde mig för att åka till djurgården med barnen. Jag tog många bilder på dem, de kommer upp i detta inlägget också =) En timme senare åkte vi hem för så stängde farmen. Vi bestämde oss för att åka dit imorgon också, för där är så mysigt att vara, man kan sitta och mysa med alla djur hur länge som hellst och det kostar ingenting att gå in där, så varför inte spendera några timmar med barnen där, de älskar det! På vägen hem förändrades allt, det var en fantastiskt känsla, då insåg jag att det kom till att bli en riktigt bra kväll, och jag hade så rätt om det! Det jag inte kan förklara är dock hur allt helt plötsligt ändrades, det kan ha varit låten som spelades på radion, eller att solen sken varm precis då, eller hur vinden blåste i håret eftersom jag hade rutan nere, eller hur underbara barnen var i bilen, eller att en man stannade bilen mitt i rondellen för han tyckte att jag kunde köra först även om han redan var inne i rondellen och inte jag (jag fick mig dock ett väldigt gott skratt hälsade väldigt glatt åt honom och körde), eller att Jeffrey skickade och skrev att vi skulle ha pannkakor til middag?? Inte ens jag vet svaret på den frågan.. Nu när jag tänker tillbaka på det är det rätt otroligt.

Välkommen

Cavias







Jag vill inte på något sätt verka egenkär eller egoistisk, men jag vill inget hellre än att se andra lyckliga och glada, göra deras dag genom att kanske bara närvara, berätta grymt dåliga skämt, eller bara låna ut min axel till någon som behöver den. Jag ger hellre mer än att ta emot. Vissa säger man ska bry sig mer om sig själv än andra, men kan jag hjälpa andra gör jag hellre det. Jag bryr mig långt ifrån rikedom, även om jag jobbat många år redan, men jag har samtidigt njutit av det, och jag kommer fortsätta så! Jag bryr mig om kärlek, för jag vet att i slutändan är det de enda som kommer räknas, men vad vet jag om kärlek? Jag är ju bara 19 (och ett halvt) år! Det är bara en gissning, men jag är helt säker på att jag har rätt! Ingen kommer bry sig om vad du har eller vad du gjort, det är vem du är de kommer bryr sig om! Jag vill inte verka vis på något sätt men jag lär mig hela tiden. Själv har jag också dåliga dagar, men det är väldigt väldigt VÄLDIGT sällan!! Over and out!





Ha en bra helg alla =)

<3

Idag kokade jag ihop denna ramen, gud vad jag saknar er <3 Jag hoppas vi ses snart!


VARNING! för känsliga tittare

Okey! Detta var ju inte direkt något jag förberett mig på så skyll inte på mig!!! Rent ut sagt blev jag skiträddär, men det är kanske inte så himla konstigt?? Som jag säkert berättat har jag en kyl på mitt rum eller, jaa i mitt rum! Och visst jag använder kylen och har en del godsaker inuti men ibland glömmer man att kylen existerar eftersom man även kan äta där nere när där serveras god mat, visserliggen lagar jag det mesta men ändå!

Dock vill jag inte påstå att detta är någon godsak (längre!!!!)

För de våghalsar som vågar titta.. varsågod!! Trevig tittning!!


I övrigt var det en väldigt bra dag! Jag gick på BodyPumpen efter maten sen träffade jag den svenska kvinnan som jag träffade på BodyPumpen förra vecka, vi satt och snackade i baren i över en timme. Sen var jag tvungen att dra för skulle träffa Elianne en stund senare inne i stan, vi skulle snacka lite över några goda drinkar om den gångna veckan, och vi hade mycket att snacka om :D

Nu är det sovdags puss och kram alla tutor!!

Imse Vimse Spindel

Om jag ska vara ärlig var jag ganska trött när jag vaknade idag vid sju trots att jag sov väldigt mycket igår, kan väl vara att jag sov för mycket helt enkelt.. ?! Aja jag gick ner till Damian som jag skulle göra iordning till skolan. En liten stund senare kom både Shirley och Davina ner samtidigt. Vi snackade en stund precis som vanligt, eller hur man vill kalla det.. =)

Helt plötsligt sa Shir att jag inte skulle gripas av panik, och jag fattade verkligen inte vad hon pratade om. Shir tittade precis ovanför mig och då kände jag att någor läskigt var på gång bakom mig. Men säger någon att man itne ska göra något så är det ju självklart att man ska göra motsatsen, och nu ångrar jag mig verkligen, för det var ingen vacker syn... På väggen bakom mig satt en enormt stor spindel. Den hade säkert 7-8 cm långa ben och kroppen var inte jättestor men man skulle kunna säga att det var en enorm "långbensspindel".. det äkliga var också att den var hårig!! Jurk... !!!

JAG HOPPAS VERKLIGEN INTE ATT JAG SER EN SÅN NÄR JAG ÄR SJÄLV.. HELLST ALDRIG MER!!!!

Ha en fortsatt bra dag alla vänner <3

Härliga dagar går fort

Som sagt var jag ledig idag och hade ett inplanerat gym pass så cyklade dit vid 9am. Jag tog mig an ett BBB-pass men det var fruktansvärt tråkigt så tror inte jag gör det igen.. Sen sov jag mig nog igenom större delen av dagen tills 4pm för då ville jag ner till stadscentret en runda, hade kollat in något jag eventuellt ville köpa och det gjorde jag också, men berättar inte var det är :P Jag tittade även på en film idag "The A-Team" hahahah asså det är en film jag verkligen rekomenderar det är en Action-komedi och där är några bra skådespelare som jag dock inte vet namnen på men jag vet att de är med i andra väldigt bra filmer, så kolla på den filmen!

Till middag blev det något väldigt holländskt, något kött som jag inte kan förklara vad det är men gott var det, till den var det potatosmos med någon slags sallad i. Det var gott men jag äter ju i stort sett allt så vad ska jag säga.
När jag kom hit till Holland blev jag bjuden på nog den godaste kakan/tårtan jag någonsin ätit så ska försöka lära mig göra den så jag kan dela med mig lite när jag kommer till Sverige. Det är tydligen någon speciell ingrediens som man tydligen bara kan köpa här, men ska kolla upp närmre vad det är.

Direkt efter middagen drog jag till gymmet igen för ännu ett pass och denna gången blev det BodyShape och det var ganska kul, men dans och vikter å där kommer jag också fortsätta när jag kan det. När passet var slut möttes jag av den svenska kvinnan i dörren som jag berättade om förra veckan. Vi snacka en stund och besätmde att vid nästa tillfälle skulle vi byta nummer, eventuellt imorgon när det är BodyPump på kvällen, men får se om jag går efter som Elianne tidigare i vecka frågat om vi skulle se på bio, så får kolla upp de tidena också, det det är ju inget större bekymmer.

När jag kom hem var huset helt tomt, jag såg en bil var borta så gissade på att antingen Jeff eller Shir hade åkt till jobbet. Så jag gjorde barnen frukost och Damians skolväska redo, sen gick jag upp och duschade och städade mitt rum, som var lite i behov av det. Sen hörde jag ljud nerifrån så gick ner och där stod Shir och Jeff, de hade precis lagt barnen och berättade att de varit hos Fred och Clema. De berättade även att jag inte kunde köra bilen jag brukar köra med imorgon eftersom de hade varit med i en liten bilolycka på vägen. De mår bra som tur är och det var tydligen ingen hård smäll.

Nu ska jag sova, ska ju upp tidigt med barnen imorgon =) Welterusten

Första september

Nää jag har bestämt mig för att inte skriva så mycket i varje blogginlägg för det blir bara jobbigt och jag vet inte.... men i alla fall..!!

Nägot jag måste skriva om det var ju igår så skulle jag och Davina till djurfarmen för det ville jag och Davina förståss. Det första som hände när vi tog oss till djurfarmen var att vi körde på en hund, och det var ju så himla typiskt. Okej bli inte för rädd nu vi cyklade :D hahah men den hunden var så stor så det tog antagligen mer skada på cyklen och oss än hunden. Aja det var ju väldigt typiskt. Jag såg hunden han gick precis bredivd hans husse och jag vet ju vem de är och allt de bor på samma gata. Men antagligen var mig cykel så fin så han var tvungen att röra vid den, jag gjorde allt för att stanna men min cykel är i aningen dåligt skick..

Väl vid djurfarmen så började det ösregna och jag hade ingenting med mig så det var lite blött... Och det var inte det stora problemet. Det STÖRRE problemet var att när vi satt och mös med de enorma kaninerna så kom det en tant och började prata med Davina.. hon hade så konstig holländska så jag fattade ingenting. Men snart därpå förstod jag att tanten inte ville att Davina skulle mata kaninerna vilket man får göra precis hur mycket man vill. Men självklart ville Davina det och jag förstår henne men tanten tog maten från hennes händer några gånger och sen en gång hårt om hennes arm... på något sätt kände jag på mig att det skulle hända. hahah OMG ni skulle sett som jag röt till.. dock inte på holländska utan på engelska och svenska.. misstänker att hon inte förstod en ord av vad jag sa. Jag blev så förbannad på henne så jag stängde henne inne i den stora boxen vilket man måste när man lämnar den.. men jag var så sur så jag tänkte inte på det... Visst situationen låter kanske inte så allvarlig som ni läser den men det är lite svårt att förklara. =)

Sen åkte jag och lämnade Davina på dagis. övervägde om jag skulle till gymmet eller inte och vet att det är tight mellan Davinas skola och Damians så tog en tur till stads centret.. letade efter precis ingenting bara kollade läget... Gick in i lite random affärer och på media market hittade jag en mp3 spelare väldigt liten tiniwini i guld på 2GB för 5€ .. jag tänkte varför inte det hade varit kul att ha en till gymmet, den varar så länge den varar =) och hitintills älskar jag den =)

Idag har det inte hänt så mycket jag gick upp med barnen i morse var i skolan sen körde jag till Judon med Damian i en helt annan stad... kollade nog på Google Maps i en timme innan jag gav mig iväg med bilen :D men jag hittade så det var ju bra =) Sen ikväll kom Johan, femke och Beau hit så jag gjorde mat till många personer ikväll men kul hade vi. Sen åkte alla igen och då var jag ensam med barnen, de lade sig tidigt eftersom de var ganska trötta. Sen passade jag på att ringa hem eftersom jag kan ringa igen med telefonen, ska försöka att inte slösa allt lika fort denna gången som förra... ^^ Jag ringde också Clara vid lunchtid, och det var ett samtal jag längtat efter =)

Nu ska jag sova hade jag tänkt.. sovit tio timmar de senaste två dygnen (har bara blivit väldigt sent i sängen båda kvällarna). Jag är ledig imorgon såå ska sova ut.. eller så går jag till gymmet och gör ett BBB-pass..?? Jag gör nog ett BBB-pass :D vi hörs pussar

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu