- The great entrance

Snön har gjort enter här i Holland nu eller i alla fall i Zoetermeer och vi satt och tittade på nyheterna och då sa de att på vägarna fanns det just nu över 90 mil trafikstockning och ändå har det inte snöat mycket, det är väl bara paniken folket i bilarna får när de kör och vill skynda sig hem. De sa också att trafiken kommer till att lugna sig efter nio ikväll... och det känns ju lugnt, vilken tur att vi inte ska ut med bilarna ikväll, men jag ska ut med min cykel om et timme för att sedan cykla ännu en timme på gymmet.
Jag kan ju säga att jag är ju inte överlycklig över att snön har kommit men det var faktiskt fint men när jag hörde att vi antagligen kommer ha 11 minusgrader till helgen ångrade jag mig ganska fort, jag tror jag ska agera snabbt och äntligen köpa de varma skorna så jag inte ska behöva gå runt med ännu ett par converse ännu en vinter.
Det är den här årstiden som jag definitivt inte vill vara ute, utan jag vill bara mysa ner mig i min säng med mina läxor som jag brukade men nu får jag njuta med en bok istället.. kan bli svårt jag har ju inga svenska böcker här... och det är nu min AHA tanke ska komma och berätta för mig "Vilken bra ide! ännu ett sätt att lära dig holländska, köp en holländsk bok!"... Så imorgon när jag är på jakt efter vinterskor ska jag väl jaga upp en barnbok eller tonårsbok, man måste ju göra det enkelt för sig =) Godkväll


- Anything is possible

Jaaa nu sitter jag här igen.. men jag antar att det samtidigt känns bra att få kunna skriva av sig ibland, även om det kan ta flera dagar mellan mitt skrivande =)

Jag läste en artikel i min favorittidning om lycka, och det är väldigt viktigt i en männsikas liv. Jag tror i mitt fall att jag är väldigt orolig och förvirrad, samtidigt som jag levt ett fantastiskt liv, så jag har många att tacka det för!! Jag tror också att jag tänker för mycket och oroar mig för inför framtiden, det är antagligen det som skrämmer mig väldigt mycket. Jag är kanske inte den enda som känner så.. och en sak som jag lärt mig och det är att leva i nuet och inte öläga mer än jag tjänar och resten löser sig!

26 steg till lycka!
(okej, jag tänker inte skriva ner alla som
står i tidningen, men de som känns allra viktigast)

1. Lev i nuet (!)
Okej så du ska till tandläkaren imorgon, du ska hålla föredrag på engelskan eller gå på blinddate i övermorgon? Istället för att oroa dig kvällen innan ska du fokusera på något helt annat. Ät middag med din bästis, städa eller ta en promenad - lev i nuet.

5. Kramas
Vi erkänner, ett hippieips, men en, eller flera kramar om dagen gör verkligen susen. Krama dina vänner, krama din partner, krama din mamma, pappa eller syskon. Se till att det blir en bamsekram och lägg gärna till några kärleksfulla ord.

13. Tänk positivt
Fundera på vilka fina vänner och familj du har, eller vilket härligt du fått. Lär dig att tänka på det som går bra och unna andra deras lycka och du kommer utstråla positiv energi.

18. Lyssna på musik
Studier visar att musik aktiverar den del av din hjärna som producerar lyckliga känslor, så att sjunga till Miley Cyrus är inte alls fel.

24. Gå rakryggad
Din hållning säger mer än du tror. Köp ett par killer heels och sträck på dig.

26. Förlåt
Vare sig du inte fick drönjobbet, grälat med din bästis eller har ett jobbigt barndomsminne är det viktigaste du kan göra att släppa det. Det kan vara svårt och ibland kan professionell hjälp vara lösningen men försök förlåta, släppa och glömma, inte för att göra någon annan lycklig utan för att du ska kunna gå vidare och må bra.



Jag fick frågan av mina föräldrar för ett tag sedan vad jag önskade mig i present till min födelsedag. Innan jag tänkt igenom det så sa jag att ett Nitendo ds är ju alltid roligt att ha när man är uttråkad så varför inte?! Sen insåg jag att det är ju definitivt inte det viktigaste man behöver och speciellt inte när man fyller 20. Så en ny telefon som jag gått och kikat på länge är kanske en bra ide och så slipper jag gå runt med två gamla telefoner hela tiden. Sen (!) insåg jag att det är bara för bekvämligenhetens skull, OCH jag kan ju faktiskt låsa upp den bättre mobilen så jag kan använda båda simkorten i samma mobil (där var det problemet löst). Så en ny dator kändes som en bra ide eftersom jag bestämt mig för att plugga till nästa höst, och en ny dator hade ju varit en bra ide om jag verkligen bestämmer mig för att plugga för min nuvarande är väldigt dryg MEN fungerande. Sen (!!) insåg jag om jag mot förmodan inte skulle plugga vidare kommer de pengarna kännas konstigt slösade på något sätt, för jag har ju trots allt en fungerande dator, men seg! Det är ju bara ett problem jag får lösa då =)
SÅÅ... jag har insett (!!!) att om jag vill ha något i de prisklasserna som jag nämt ovan ska jag kunna vara kapabel att kunna köpa det själv. Så vad jag vill ha till min födelsedag är att hela min familj och vänner samlas, det tycker jag är en bra önskan =)

Jag vet inte hur deppig jag verkade i början av detta inlägget men jag kan ju säga att jag mår så mycket bättre nu efter att ha skrivit av mig en aning, eller mycket..!! Just nu tror jag det är en bra ide att försöka sova, för jag ska upp med tupper om tre timmar igen såå jaa det är en bra ide!! Sov gott alla där ute, eller jaa det gör ni säkert redan <3


- Du är bra

Tjaa... jag behöver ju inte oroa mig för förlite sömn inte, för det fick jag ju tillräckligt det senaste dygnet, så det ska ju bli intressant när jag somnar inatt. Jag har suttit här i mitt rum ikväll och kollat på fem nya avsnitt av både Gossip Girl och One Tree Hill, för jag har missat flera veckor i rad nu, och fråga mig inte hur jag har lyckats med det. Och bara den tanken skrämmer mig, om jag känner mig upptagen med det lilla jag gör nu, hur kommer det då bli sen?

And by the record, nu är det bara 35 dagar tills jag 20 år! Det är dags att bli en stark människa!


- 24-timmars sovarn'...

... plus lite till..!!!

Jag måste ju säga att det är rekord. Tidigare har väl mitt sovrekord legat på 14 timmar skulle jag tro.
Igår hade jag dags skift vilket betyder att jag går upp när barnen går upp, vilket är väldigt tidigt! Och på morgonen mådde jag inte alls bra och det mäskte jag kanske fort med tanke på att jag fick springa till toaletten och bara spy upp alla möjliga saker som jag krängt i mig under fredagen. Och det hände ett antal andra gånger också under förmiddagen och när Shir och Jeff kom ner så fick jag lov att gå upp och lägga mig för hela min kropp var ur funktion. Och sen sov jag i stort sett ett helt dygn, jag vaknade upp några gånger och kallsvettades... Usch hatar verkligen den känslan...

Men nu mår jag bra igen =) Idag är jag ledig så vi får väl se vad som händer ikväll, kanske åker jag till DH för att träffa några vänner =) Ha det bra alla

- IKEA och jul

Är det bara en tillfällighet att vägen som IKEA befinner sig vid heter "Olof Palmestraat"? - Själv vet jag inte, men det låter lite roligt faktiskt. Och jag vet ju inte om gatan funnits där längre än IKEA?!

Som sagt åkte jag med Eveliina och Leena till IKEA i onsdags och vad jag inte hade en aning om var att julen kommit upp där. Även om jag borde fattat det så gjorde jag inte det...! Och jag blev ju så himla överlycklig när jag såg att de sålde jul glögg och pepparkakor!!! Och för att nämna lite till så finns det ju en stor mataffär men bara svenska saker. Så jag har bestämt att jag ska göra en svensk julmiddag här så de kan ta del av lite svenska traditioner, även om de traditionerna här i Holland är lite mer intressanta!

Igår lät jag Shir och Jeff få prova glöggen, och de tyckte väl drycken var lite för söt. Men jag var helt överlycklig över att få dricka det igen tillsammans med pepparkakorna och clementiner.

Den senaste veckan har bara springit iväg och jag har ingen koll på hur länge sedan det var jag uppdaterade senast. Så om jag ska berätta om den senaste veckan så var ju min mor och Julia här och hälsade på under helgen och jag visade de lite olika städer här och det var väldigt mysigt. Jag har även varit på födelsedagskalas där jag fick träffa många nya människor och de flesta gick på samma skola, så jag fick mer information om den skolan som Leena går på. Sen har jag mest jobbat och tagit det lugnt.

Jag har hört att snön nu har kommit till sköna Ystad..! Och jag är ju glad så länge snön håller sig ifrån Z'meer, men jag skulle itne förvåna mig om det skulle komma när som hellst för det har blivit riktigt kallt och det är ju till och med svårt att få bort isen från bilrutorna... aja vintern ska ju vara kortare här så det är bara till att hålla ut!

Nu ska jag äta lite fler pepparkakor, vilket jag är väldigt bra på =) Ha det bra alla!


- Amazing

Denna helgen har bara rusat iväg och nu är der redan ny vecka och redan, nästan slut på måndag. Och självklart har denna dagen också bara rusat. Kom hem imorse efter att ha spenderat gårdagen med killen jag börjat datea, kom hem och började svara på en del mail sen städades det en del och hämtade Damian vid skolan, körde han till badet, städade lite till, vikt tvätt och startat ny tvätt och till sist startat disken. Känner redan hur lite jag kommer ha att göra imorgon men dagen kommer med stor sannolikhet bara att springa ändå!

På onsdag kväll kommer mamma och Julia hit och det kommer bli riktigt skoj att kunna visa var och hur jag bor nuförtiden. De ska stanna ÄNDÅ till söndag, och fick reda på det idag att Robin ska komma till Amsterdam flygplats på söndag kväll så jag kommer vänta där och förhoppningsvis kan jag träffa honom. Man måste ju verkligen passa på, för man vet ju inte när nästa gång blir :D

Jag har nu bänkat mig i soffan för att se en av tiderna sötrsta film, TITANIC!

- Puss och kram, skumbanan -


- Sinterklaas is coming to town

Idag är det en stor dag för alla barn och den kommande 1,5 månaden också. Sinterklaas historia som låter väldigt rolig i mina öron men som alltid har varit en tradition här fick jag uppleva idag och det var väldigt häftigt måste jag säga. Jag önskar lite smått att vi också hade haft en roligare jultradition i Sverige mer än julkalendern och Kalle Anka på julafton, men jag ska inte klaga på det inte. Här i Holland hänger man strumpor vid spisen först idag och varje kväll sjunger man framför spisen och lägger kakor vid spisen till Siterklaas och morötter och vatten till hästarna som säkrligen är trötta efter att ha åkt runt till många hus. 

Sinterklaas brukar vanligtvis komma till Holland i mitten av november, och i stort sett alltid på en lördag, i sitt skepp från Spanien. Han vandrar genom alla gator med sin gråa häst Amerigo och välkomnas av alla barnen som sjunger de tradionella Sinterklaas sångerna. Detta är en stor fest som spelas live på både holländsk och belgisk tv. Hans svarta knekt (Zwarte Piet) assisterar genom att kasta godis till alla barnen vanligtvis är det pepparnötter. Sinterklaas besöker skolor, sjukhus och shopping center. Sinterklaas kommer till alla städer exakt samtidigt så att barn inte ska se att det finns mer än en Sinterklaas för det förstör ju allting. Så det finns många Sinterklaas. Och i de städer där han inte kan komma med båt (däribland Zoetermeer) kommer han antingen på sin häst, vagn eller med tåg. I Zoetermeer kom han med polisbil!!!









- Tiden går fort som attans

Jag blev kanske inte sådär supernöjd med min klippning igår men håret växer ju som tur ut igen =) Idag har det varit en bra dag, jag har fått gjort många saker med städning och tvättning och mycket annat känns det som. Till middag gjorde jag spagetti med köttfärssås, riktigt gott tillsammans med squash och champingoner. Hahah det känns som det har blivit mina huvudingredienser i mina matlagningar för det är så förbaskat gott säger jag bara!!! Nu måste jag smälta all mat jag åt snabbt för snart ska jag ta en vänta till gymmet där det bjuds på pilates.. jag missade spinning passet igår och jag kommer missa bodypump passet imorgon eftersom jag ska till stan med Eveliina.. aja jag kan ta igen det en annan gång!!

Och idag har jag varit här i fyra månader, FYRA månader!! Jag kan inte riktigt förstå det eftersom tiden bara sprungit iväg och det har hänt så mycket, men samtidigt känns det som jag varit här i evigheter, men det gör mig inget för jag trivs väldigt bra här =) <3

- 3 november

Idag var jag ledig och då sov jag ut länge, och det var riktigt skönt. Hade planen att träffa Eveliina i Hauge så ringde till henne för att höra så att tiden stämde, och då berättade hon att hon bjudit med hennes vän Leena så vi blev tre stycken istället, men det är ju bara roligt!
Jag hittade lite presenter till julen här i Holland, jag köpte en jättegullig rosa ponny till Davina och ett armé leksett till Damian... jag tror de kommer gilla det, har även köpt vars en bok till dem till deras andra juldag eftersom de firar jul i stort sett två gånger. En gång den 5 december och en gång den 25 december.
Till mig själv köpte jag mig en ny börs vilket jag velat göra ganska länge men har inte hittat någon som är bra men hittade en liknande börs som jag köpte i London när jag var där med Frida och den kostade mig 6€ så det var inte fy skam =)
Eveliina och jag gick även till vår favorit bar såhär en onsdagseftermiddag och drack vår favorit cider som så fint kallas Savana.

Nu väntar jag på att Elianne ska komma för hon ska klippa mitt hår. Det var ett helt havlårsedan exakt idag sedan jag klippte mig sist.. hahaha gud jag kom på det nu i skrivande stund när jag var hos frissan sist så permanentade jag mitt hår, men min permanentning ser lite rolig ut nu eftersom halva håret är lockigt och den andra halvan är nästa spikrakt... :D Jag ska inte klippa så mycket av håret, egentligen så lite som möjligt eftersom jag VILL få långt hår nu. Och ett bevis på att mitt hår faktiskt växer det är ju att i början av detta året så klipte jag ju mitt hår jättekort, ändå upp till öronen och nu är det ju ändå hyfsat långt. Men innan när jag haft samma läng har det itne känts som håret växt.. men det kan ju ockås vara att jag använde väldigt mycket hårprodukter innan vilket jag knappt gjort de senaste månaderna =) hahah jag förstår att det är tråkigt att läsa om mitt hår såå ska sluta med det desamma!!!

OBS det är bara två månader till jag blir 20 år gammal.. kan ni tänka er??? hahaha jag kan inte...!!!!

Ha det så fint alla sköna människor <3

- Whats goin' on???

Jaa asså.. detta är ju ändå lite sjukt!! Jag berättade ju för någon vecka sedan att jag tappade min ena nagel, och den håller på att växa ut lugnt och fint igen, så det kommer nog bli bra igen om någon månad skulle jag tro!! Och jaa jag har aldrig tidigare i mitt liv tappat någon nagel, mendet sjuka är ju att jag tappade en nagel till idag fast denna gången tånaglen bredvid stortån. Visserligen är inte den nageln så jättestor men jag har aldrig märkt att jag blivit slagen där eller tappat något på tårna, inte vad jag minns. Så jag hoppas inte detta fortsätter för då kommer jag bli ledsen för jag vill ha mina fina naglar...

Aja jag ska inte låta det förstöra min kväll, utan nu ska jag fortsätta kolla på resten av Inception med Leonardo DiCaprio, ha en bra kväll!


- Upp o ner, höger o vänster

Igår började jag kolla på Inception, men kollade inte klart på hela eftersom denv ar mycket längre än jag trodde så ska kolla färdigt på den ikväll antagligen, annars hinner jag väl glömma för mycket. Filmen var väldigt spännande och bra men santidigt ganska komplicerad, och det är väl inte riktigt mitt special område, för komplicerade saker då :P Men den var bra, halva filmen då alltså!!

Jag har en liten överaskning till er där hemma.. men jag tänker inte avslöja för mycket eftersom jag måste ju först se hur pass jag lyckas.. aja.. jag berättar mer om det en annan dag, jag ville bara berätta att jag har något att berätta senare ^^ hahah

Fick även höra idag från Eveliina att hon kommer stanna hemma i Finland efter jul och inte kommer tillbaka, det var ett väldigt tråkigt besked och jag blev väldigt ledsen, för vi har kommit varandra väldigt nära. Men vill hon det så ska hon ju självklart stanna hemma. Men jag kommer sakna henne väldigt mycket och jag hoppas på att kunna träffa henne fler gånger <3

Idag så färgade jag mitt hår och det blev precis som jag ville att det skulle bli. Håret är fortfarande blont och jag antar att det inte är så stor skillnad sen innan men utväxterna är ju borta och det är inte lika ljust blont som innan, men jag gillar det =)

Känner att jag har lite dålig fantasi i det jag skriver idag så ska nog sluta här och ta och leta upp min otroligt roliga fantasi... haha jag känner mig så tråkig just nu...!!! Ha det bra doei

- Halloween in A'dam

Jag säger bara att jag hade väldigt skoj i Amsterdam, vill inte nämna för mycket för det var ganska galet faktiskt :D hahaha När kommer några bilder i alla fall!!!




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu